Press "Enter" to skip to content

Бил Гејтс: Помрачити Сунце!

Оснивач Мајкрософта Бил Гејтс подржава и промовише идеју да се испуштањем праха креде у атмосферу Земље затамне сунчеви зраци. На тај начин би, према његовом мишљењу, било могуће спречити климатске промене и глобално загревање.

Ову идеју је иницијално осмислила група истраживача са Харварда. План тима са Харварда укључила би употребу великих авиона који би испуштали тоне креде на око 18 километара изнад површине Земље. Група научника тврди да би тако изазвано замрачење одбијало сунчеве зраке и спречило глобално загревање.Међутим, велики део њихових колега изржава ипак озбиљну забринутост због Гејтсовог плана. „Ако искористите ову технологију и спроведете је лоше или неовлашћено, тада можете створити различите врсте глобалних ризика који могу да представљају једнаке, ако не и веће изазове глобалном друштву од климатских промена“, упозорио је саветник УН за климатску политику Јанош Пастор.

Он поручује да „светске влада” треба да се укључи у расправу о овом плану. Научници упозоравају да је највећи ризик плана затамњења Сунца – ометање процеса фотосинтезе, без којег биљне и прехрамбене културе не би могле да преживе, а сав људски и животињски живот био би угрожен.

(Извор: ladbible.com)

Један коментар

  1. Анонимни Анонимни

    Da nam preko neba ne daju “onu’ kredu?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.