Press "Enter" to skip to content

Дачић: Не можемо да пустимо руку Русиjе, док Запад не пружи другу руку

Mинистар спољних послова Ивица Дачић изjавио jе да Србиjа жели да нађе заjеднички интерес са западним земљама и договор око Kосова, али да не може да пусти „jедину руку коjа jе држи изнад провалиjе“ по том питању, а то jе Русиjа.

„Зашто велике силе Запада инсистираjу да Србиjа уведе санкциjе Русиjи? Зашто не разумеjу позициjу Србиjе? Па, исто тако и Русиjа неће разумети позициjу Србиjе. Ваљда су свесни тога, ако ми то урадимо, остајемо без подршке Русије у Савету безбедности УН“, рекао је он.

„Не може понуда бити: гласајте за санкције Русији, а друга тачка примићемо Косово у УН и Савет Европе. Па чекајте, нисмо ми пали с Марса па сад не знамо да гледамо шта је наш интерес.“

Ово је за нас лоша опција. Ми хоћемо договор, али нико не пушта руку док је изнад провалије док не добије другу руку. А која је то друга рука? Јер они хоће да пустимо ту једну једину руку коју држимо. Све док је проблем Косова актуелан, ми морамо да водимо рачуна о онима који подржавају наше интересе око тога, рекао је Дачић за „Глас Америке“.

Један коментар

  1. bogdan bogdan

    Дачићу запад ти је још 1992.г. пружио оно што мисли да заслужује Србска Нација и Србија а то је да будемо бачени на кољена и да нас препуста да се савимо у свом смраду, кои производиш ти и Вучић. Шта очекујеш од запада још? Гасне коморе, једино то ће ти такако и тако дати, ако не и нешто 100 пута горе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.