Press "Enter" to skip to content

Mилан Видојевић: Џефри Епштајн (део I) – Епштајнова парадоксална смрт

Има много разлога зашто званично саопштење да је Џефри Епштајн [Jeffrey Epstein, 1953–2019] извршио самоубиство у специјалној ћелији у којој је био затворен, у Менхетн Корективном Центру, није вероватно.

Први је да овај високо позиционирани педофил у невероватном систему који постоји деценијама, који је основала ЦИА, није морално одговорна особа са грижом савести, па самим тим мала је вероватноћа да се сада „покајао” због сексуалног искоришћавања деце и малолетника и изабрао пут самокажњавања.

Средином јула, Епштајн је фотографисан с конопцем око врата и с модрицама које су сугерисале свима који су видели фотографију да је покушао самоубиство. Он је исувише нарцисоидан, бомбастичан, самоуверен гад, такви никад не изврше самоубиство.

Био је агент Мосада, ЦИА-е, на сложеном вишедеценијском задатку компромитовања америчких политичара и славних личности, увлачењем тих болесних људи у ланац уцена, прљавих политичких договора и послова, финансијског цеђења богатих људи и много чега другог.

Епштајн је само врх леденог криминалног брега, део једне од најмрачнијих криминалних активности – бавио се трговином децом за педофилске кругове и дечјом проституцијом, а ланац се завршавао вађењем дечјих органа за пресађивање болесној деци чији родитељи то могу да плате. Поникао је из слојева јеврејске сиротиње. Поставља се питање да ли је богатство које је поседовао било стварно његово или је фиктивно?

Имао је „ресурсе” за луксузан живот „милијардера”, али је питање да ли је то био његов новац или новац из „црног буџета” служби чији је сарадник био. Пут којим је ишао није могао другачије да се заврши него прераном смрћу, овакви људи ретко доживе „пензију”. Његов успон са дна до врха богатства и утицаја неодољиво подсећа на једну сличну личност, која се није бавила организовањем дечје проституције, већ политиком и бизнисом, што није далеко од проституције.

Реч је о Роберту Максвелу [Robert Maxwell, 1923–1991], енглеском тајкуну и новинском магнату, о коме ћу рећи пар ствари како би прича била јаснија, да не кажем сликовитија.Роберт Максвел се родио као Јеврејин у Чешкој, и звао се Јан Хох, 1923. године. Његова породица бежи пред нацизмом у Енглеску где одраста и почетком рата ступа у британску армију. Рат завршава као капетан, а био је и одликован. Бавио се издавањем књига и новина, оснивач Пергамон Преса, Дејли Мирора, купац велике америчке издавачке куће Мекмилан, телевизијских станица, које је куповао, продавао, све у жељи да буде прихваћен. Променио је име 1948. године али у британском снобовском пословном и политичком свету (био члан Парламента као лабуриста) остао је „сиромашни чешки Јеша”.

Био је ватрени помагач државе Израел од 1948. године, агент Мосада што је била јавна тајна, али је био и агент МИ6, док су његови политички противници тврдили да је био и агент КГБ-а. Израелски премијер Јицак Шамир је поводом његове смрти изјавио: „Урадио је више за Израел него што данас може да се каже.”

Мистериозно је изгубио живот 18. јуна 1991. године. Наводно је пао са своје јахте „Леди Гислејн” у море код Канарских острва. Истражни органи су издали званично саопштење да је доживео срчани удар и да се удавио. За мене као лаика то би било довољно, да није једног детаља: у мору је пронађен го, без одела, што подразумева да је го шетао палубом, доживео срчани удар, пао преко ограде и удавио се. Сахрањен је у Јерусалиму. Био је ожењен Францускињом с којом је имао деветоро деце, од којих је двоје умрло рано. Омиљена ћерка му се зове Гислејн, по којој је и јахта добила име. После његове смрти пословна империја му се распала. Испоставило се да је током живота покрао стотине милиона фунти из Мирор пензионог фонда, што је касније делимично покрила британска држава, да би пензионери његових компанија добили макар половину зарађених пензија. Његови синови су отишли у банкротство, породична империја била је дужна 400 милиона фунти. Овде би се прича завршила да није Гислејн Максвел.

(наставиће се…)

Mилан Видојевић: Џефри Епштајн (део I) – Епштајнова парадоксална смрт
Mилан Видојевић: Џефри Епштајн (део II) – Епштајн, подводач за светску елиту

Још нема коментара

    Оставите одговор

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

    Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.