Press "Enter" to skip to content

Милан Видојевић: Како је „Deep State” срушио Совјетски Савез (део II)

Поред поменуте активе 1996. године је група “Z” под руководством Јељцина и Черномирдина успела да изнесе из земље 62% буџетских средстава Руске Федерације. Ова финансијска афера је за последицу имала банкротство финансијског система Русије 1998. године.

Део тих огромних изнешених средстава, укупно 42,8 милијарди америчких долара, коришћен је да се покрију дугови САД код РФС, а остали део средстава пребачен је на чување код страних банака на рачуне разних компанија, фондова и лица. Загребељног, Ушакова, Хајрулина, Шакирзјанова, Љахова, Поспелова, Чурилова, Береговкина, држављанина САД Магелајешуа, држављанина Канаде Фрејзера, Хаза и многих других.

Само у банкама на Соломонским острвима налази се руских 37,8 трилиона америчких долара. У банци “ABC” у Лондону групација Горбачова чува документа за 65 тона злата (филипинско злато), које је припало Русији за време управе Андропова 1983. године, као део који је припао СССР после поделе капитала међу победницима у Другом светском рату.

На основу тог злата у различитим банкама у свету је на име Русије отворено 486 рачуна, на којима се чувају трилиони америчких долара и који се налазе под управом Горбачовљеве групације. Током 2007. године је са поменутих рачуна у Централну банку РФ пребачено 112 милијарди америчких долара да би се, наводно, спречила криза. После пребацивања ових средстава, чланови криминалне групације покрали су 57 милијарди америчких долара.

Други део средстава влада је искористила да изда кредите банкама,а ова средства су, заједно са буџетским средствима, пребачена на Запад у офшор зоне, сада већ нове тајкунске структуре. Бивши министар финансија Руске Федерације, А.Кудрин, после своје оставке је признао да је у периоду 2008-2010. године из Русије на Запад изнето око 200 милијарди америчких долара.Средства изнета преко банке “Тan,” и “Добротворног фонда Шашурина,” “Dajmond – Tan,” у висини 36 трилиона рубаља и 323 милијарде америчких долара су, према наредбама страних управљача – банака Ротшилда, Моргана и других, делимично пребачена у Сбербанк РФ, чији је највећи акционар Морган Банк, као и у одељења Сбербанке у шест градова Русије.

Део средстава остао је на рачунима Централне банке Руске Федерације, чији су оснивачи, такође, наведене стране банке. Једини руски оснивач ЦБРФ је Герашћенко са 1% акција. Сва новчана средства у Централној банци Руске Федерације и Сбербанци РФ су под непосредном контролом страних власника и правно непостојеће Централне банке СССР (сада банка Русија) , којом после распада СССР и до данашњих дана настављају да управљају Герашћенко, Шајмијев и други представници клана Горбачова. На рачунима ових банака у сивом обрту биле су до недавно трилионске суме, веће од буџета државе.

Према подацима, осим новца, из СССР и Русије је у периоду 1986-1998. године украдене и изнете 22.100 тона злата, од тога је 11.200 тона изнето нелегално, 9.700 тона платине, стотине хиљаде тона бакра, сребра, десетине тона ретких метала. Сва ова богатства државе су сада ван граница земље. Два посто изнетих актива у злату представља део Лужкова, Јеврејина, бившег градоначелника Москве и пребачени су на рачуне компаније његове жене, Јелене Батурине, власнице Затвореног деоничарског друштва “Inteko”.

Поред осталог, као оснивачки капитал “Inteka” је 1994. године из банке “Tan” уплаћено 4 милијарде 680 милиона рубаља. Украдено је и изнето преко границе дијаманата у вредности 2 трилиона америчких долара и чувају се у осам страних банака. У “Standard Chartered Bank” (САД) се на име бившег сарадника Службе спољне шпијунаже РФ (СВРРФ), В.Дробишева, сада држављанина Немачке, чува 8 тона необрађених дијаманата изнетих из Русије нелегално. Део дијаманата и злата, које контролише ова група из сенке, сакривени су у тајним бункерима на територији Русије, Узбекистана и Белорусије.

Украдена новчана средства пребачена су и чувају се на рачунима фонда “Меd – Fine Grup,” “Фонда Ердогана”, “Фонда Жака Ширака”,”Фонда Горбачова” и многих других компанија и фондова по свету, као и у међународним клубовима милијардера, који се налазе под контролом генерал-пуковника Службе спољне шпијунаже (СВР) Меркулова и његових компанија “Златни пресек,” “Златна осовина,” и другим.

(Наставиће се..)

Милан Видојевић: Како је “Deep State” срушио Совјетски Савез (део I)