Press "Enter" to skip to content

Милан Видојевић: Како је Deep State срушио Совјетски Савез ( део III)

Група “Z” и данас контролише, користи и управља средствима изнетим из Русије. Тајна светска влада контролише овај изнети капитал у свом интересу преко компаније “Рака” на чијем је челу један Ротшилд. Руководиоци ове компаније управљају групом “Z” која се у данашње време састоји од 48 “мајстора” контроле капитала Русије и 12 “апостола.” Као што видите, организација има структуру тајног, магијског друштва чији корени су у далекој прошлости, о чему ћу писати неком згодном приликом.

Мајстори контроле раде по одређеној шеми. Постоји 6 праваца, на сваком правцу по 6 људи у управи, који се мењају, а над тих 36 лица стоји 5 главних мајстора контроле, и још један, главни мајстор, који се налази на Тибету (покушавам да сазнам о коме је реч). Међу мајсторима контроле су следећи представници групе “Z”: Мајкл-Михаил Михајлов, сада држављанин САД, Гаспер, Артур, Прохоров, Кабзар, Аликбекова Галимат, Пахомов, Латишева, Дергачов, Береговкин. Руководилац компаније “Рака,” Ротшилд, потписао је 24. маја 2013. године тајни уговор са руководиоцем народног трезора Пахомовом, о коришћењу новчаних средстава изнетих из Русије у своју корист.

Према проценама, на рачунима стотина страних организација и стотина подметнутих физичких лица тајне групе концентрисано је најмање 100 трилиона америчких долара и чувају се у стотинама банака широм света. Ова руска актива ради за економије страних држава у којима се чува а не за добробит Русије.

Током последњих година свог постојања, Совјетски Савез под руководством Горбачова, изгубио је 85,8 милијарди америчких долара. Ова огромна средства била су распоређена овако: Куба: 15.4906 милијарди америчких долара, Вијетнам: 9.1312 милијарди, Сирија: 7.426 милијарди, Ирак: 3.7656 милијарди, Етиопија: 2.8605 милијарди, Северна Кореја: 2.2341 милијарди, Монголија: 9.5427 милијарди, Индија: 8.9076 милијарди, Пољска: 4.955 милијарди, Авганистан: 3.055 милијарди, Алжир: 2.5193 милијарди, Ангола: 2.0289 милијарди.

Остатак новца био је распоређен на безброј корисника и њихово набрајање одузело би превише простора. Пикантерија је да су комунистичке партије САД, Италије, Француске добиле по два милиона долара.

Колико је пљачка Совјетског Савеза била темељна нека послужи један податак из овог времена. Русија у иностранству има у власништву 3030 објеката у 124 земље и 19 удела у страним деоничарским друштвима, као наслеђене од СССР. Укупна књиговодствена вредност свих ових актива није већа од 3 милијарде америчких долара.

Но разорна делатност Горбачова није се огледала само на економском плану, иако је вековни сан Ротшилда био да се освете Русији, о чему сам писао у књизи “Деца новог доба”, 2018. године. Политичка штета била је несхватљиво велика и опасна на глобалном плану.

Почело је повлачење совјетске војске из земаља трећег света, које су се ослободиле колонијалног статуса али су биле немоћне да се одупру окупацији светског лихварског капитала. Економска експлоатација и финансијско ропство имале су такве размере да је светска политичка равнотежа била озбиљно нарушена од 1989. године и још увек, после 30 година, носи печат Горбачовљеве “перестројке.”

Почетком децембра 1989. године, приликом чувеног и значајног сусрета Буша Старијег и Горбачова на америчком ратном броду код острва Малта, једно од датих обећања било је повлачење совјетске војске и војне помоћи из земаља које су биле трн у оку САД-а. У првом реду то су биле Куба и Никарагва. Ако СССР повуче своју војну помоћ и подршку овим земљама, Буш ће тражити од Конгреса укидање неког безвезног амандмана, Џексон-Веника. Горбачов се повукао из ових земаља, али наравно, није добио ништа заузврат.

Ускоро је уследило повлачење совјетске војске из НДР Немачке, Пољске, Чехословачке, Мађарске, а директна штета у напуштеним инфраструктурним објектима мерила се милијардама долара.

За закључак, ево још једне анализе како се Дееп Стате, “држава без територије и правног статуса, устоличила у овом периоду као доминантна глобална политичка и економска сила.У то врeме један грам злата на светском тржишту вредео је 14 долара (428 долара за унцу). Државна банка СССР-а продавала је злато Министарству финансија СССР-а по цени од 1 рубље за један грам. Клан Горбачова продао је рубље међународним шпекулантима по цени од 5,50 центи за једну рубљу, односно 18 рубаља за 1 долар. Дакле, Министарство финансија би куповином у Државној банци код В. Герашћенка 300 тона злата платило 300 милиона рубаља и продајом на светском тржишту по 14 долара за грам зарадила 4,2 милијарде америчких долара. Трошкови куповине злата износили су 300 милиона рубаља, што одговара износу од 16,6 милиона долара. Зарада на овој превари износила је 4,183 милијарде америчких долара.

Ова зарада пребачена је у западне банке на личне рачуне чланова Горбачовљевог клана. Део тих средстава налази се у великим европским банкама, “Euro Bank” у Паризу, “Ost-Vest Handelsbank” у Франкфурту. Део је пребачен у “мале” банке као што је “Ist Handelsbank” у Цириху, која је касније “банкротирала” уз губитак од пола милијарде швајцарских франака. То су банке за тактичко прање новца, приме капитал из анонимних извора, средства дистрибуирају на сигурне банкарске дестинације, а ове “проточне” мале банке иду у банкрот.

Уредбом Већа министара СССР број 1118 од 6. октобра 1987. године, која је усвојена на инсистирање М.С.Горбачова, и коју је сам потписао, па Протоколом о намерама, који је Борис Јељцин потписао са институцијама Банке федералних резерви и Међународним монетарним фондом, као и даље активности на изношењу активе из Русије довели су до тога да је рубља девалвирала своју вредност 25-26 пута, пошто су златне резерве у количини од 9.620 тона злата предате на чување приватним подметнутим лицима и замењене доларском валутом. Само да напоменем, паритет 1 грама монетарног злата данас износи 39.000 америчких долара.

Према истраживању стручњака који су имали увид у извоз дијаманата и њихово чување, дијаманти СССР-а и Русије у вредности од 350 милијарди долара налазе се у Londes Banci, у вредности 150 милијарди долара у банци Kredit Svis, у Drezdener банци и Дојче банци у Немачкој 60 милијарди долара, у банци StandartChatWele у вредности 87 милијарди долара, у JPMorganChase у износу од 200 милијарди долара, у банци UBS у вредности 250 милијарди долара, у Micubiši банци 1 трилион долара, а у Standard Chartered Bank ускладиштено је 8 тона необрађених дијаманата.

Тако је САД и Deep State, уз помоћ Горбачова и његове групе, без испаљеног метка, применио тактику која је у суштини западног колонијалног духа, од XIII века до данас, и победио, раскомадао и избрисао са мапе света свог главног непријатеља и највећу сировинску базу света – Совјетски Савез, остављајући га да лежи срушеног у блату и хаосу и да моли за помоћ и милост.

Баш као што су и замислили Американци. Да ли ће напори Владимира Путина, нове Кине, и остатака слободног света бити у стању да зауставе Deep State и спасу себе, и нас, од потпуног брисања и нестанка са лица земље, остаје да се види. Бићемо сведоци, ако не и учесници те гигантске борбе.

Милан Видојевић: Како је Deep State срушио Совјетски Савез ( део I)
Милан Видојевић: Како је Deep State срушио Совјетски Савез ( део II)