Press "Enter" to skip to content

Ђурђевић: Како се тзв. косовска независност буде крунила, тако ће лажна слика о Рачку бити блеђа; Наше је да истрајемо у сведочењу истине!

Чланица Предсједништва Српске странке “Заветници” Милица Ђурђевић Стаменковски у разговору са нашом редакцијом коментаришући тренутни однос Западних земаља, ЕУ и ОЕБС-а према догађају који се одвио у Рачку, 15. јануара 1999. године казала је:  ,,Савест Запада преспавала је те дане у јануару 1999. године када је амерички дипломата, Вилијам Вокер, водећи под руку неколико новинарских екипа, ненајављено стигао у село Рачак које је важило за упориште албанских терориста. На лицу места режирао је масакр српских снага над албанским цивилима. Уз помоћ сарадника из ОЕБС-а, који су само дан пре тога били прописно обавештени о акцији српских снага, убијене терористе пресвлачи у цивилне униформе и преко потплаћених медија у свет шаље слику о српском злочину над 45 цивила“.

,,Ни читуље које су терористима ОВК објављене у албанским гласилима, а које јасно показују да није реч о цивилима, али ни признање Мадлен Олбрајт, да је Рачак дуго припреман, нису нарочито помогле у расветљавању истине. Деманти обично није делотворан. Срби су већ проглашени за планетарно зло’- нагласила је Ђурђевићева.

Ђурђевићева је ИН4С  казала да упркос свим покушајима западних агенција да терористе прикажу као недужне цивиле, остало је нејасно како на земљи где су лежала тела, као и на њиховој одећи није било крви- ,,Вођа тима међународних патолога, Хелена Ранта, касније је за немачки лист Берлинер цајтунг признала да у Рачку није било масакра цивила. На питање зашто о томе није проговорила одмах, правдала се да су јој тако наредили немачки амбасадор Кристијан Паулс, као и сам Вилијам Вокер. Остало је историја“.

Ђурђевићева је прокоментарисала то што у хашким оптужницама нико није одговарао по овом питању, поред свих доказа који оспоравају пропаганду која је почела 1999. године- ,,Чињенице о Рачку су данас пред међународном заједницом неоспорне, али је нажалост истина одоцнела. Судско веће Хашког трибунала у процесу против српских генерала избацило је део оптужнице о Рачку под образложењем да није потребно да се тужилаштво тиме оптерећује. Докази изнети пред Трибуналом оборили су све оно што су тужиоци тврдили: жртве су биле припадници ОВК који су погинули за време борбе у самом Рачку. Чак ни главном тужиоцу, Карли дел Понте, није пошло за руком да правно формулише питање Рачка. Због недостатка доказа Хашки трибунал морао је да одустане од овог случаја“.

,,Не изненађује ме што западни политички центри и даље пропагирају лажирану верзију догађаја у Рачку јер је то једини начин да код своје јавности оправдају учешће у насилничком бомбардовању СРЈ и подршку албанском сепаратизму на КиМ. Када би прихватили оно што се заиста догодило то би значило да признају да је НАТО водио агресорски рат против српског народа и да је одговоран за насилно одвајање Косова од Србије. Њихово кривотворење истине је можда ефикасно, али не може да буде вечно. Како се тзв. косовска независност буде све више крунила тако ће и лажна слика о Рачку бивати све блеђа, а Запад ће на крају морати да се суочи са својим гресима. Наше је да истрајемо у сведочењу истине пред светом и да учинимо све да правда пронађе свој пут“- закључила је Ђурђићева одговарајући на питање због чега се не дозвољава да се докаже истина о Рачку и да се већ једном скине љага са српског имена.

(Извор: портал ИН4С)

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.