Press "Enter" to skip to content

Ђорђа Мелони: Зашто је породица непријатељ?

Новоизабрана премијерка Италије Ђорђа Мелони одржала је запаљив и посве нетипичан говор пред пуном салом својих присталица. Део тог говора преносимо у наставку.

Молим вас, одговорите ми на ова питања. Ово има везе са оним што радимо данас овде. Зашто је породица непријатељ? Зашто је породица толико застрашујућа?

Постоји један одговор на сва ова питања. Зато што нас то дефинише. Зато што је породица наш идентитет. Зато што је све што нас дефинише сада непријатељ за оне који би желели да немамо свој идентитет и да једноставно будемо савршени потрошачки робови.

Зато нападају национални идентитет, зато нападају религиозни идентитет, нападају полни идентитет, нападају породични идентитет. Не могу да се дефинишем као Хришћанка, Италијанка, жена, мајка, не. Морам да будем грађанин X, пол X, родитељ 1, родитељ 2. Морам да будем број. Зато што онда када сам број, када немам идентитет ни корене, тада ћу бити савршени роб на милости финансијских шпекуланата. Савршени потрошач. То је разлог зашто… То је разлог зашто изазивамо толики страх. То је зашто овај догађај изазива толико страха. Зато што не желимо да будемо бројеви. Ми ћемо бранити вредност људског бића. Сваког појединачног људског бића. Зато што свако од нас има јединствени генетски код који је непоновљив. Свидело вам се то или не, то је светиња. Ми ћемо то бранити.

Ми ћемо бранити Бога, земљу и породицу.

Те ствари које се толико гаде људима. Ми ћемо то урадити да би одбранили нашу слободу зато што никада нећемо бити робови и прости потрошачи на милости финансијских шпекуланата. То је наша мисија. Зато сам дошла овде данас. Честертон је написао, пре више од једног века… да видимо да ли могу да нађем… „Ватре ће бити запаљене да посведоче да је два и два једнако четири. Мачеви ће бити потегнути да се докаже да је лишће зелено лети.“ То време је дошло. Ми смо спремни. Хвала вам.

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.