Press "Enter" to skip to content

Дејан Дамњановић: Зашто Србија гласа против Русије?

Ударна вест у руским медијима је да су Србија и Мађарска гласале у Генералној скупштини УН за декларацију против Русије.

Савет за нашег председника и власт је да престану да интерпретирају политику као интерес (глобалистичка и неолиберална позиција) и врате се на разумевање политике као идеје. Као што је било у временима када су се враћали Косово и Метохија у састав Србије у Балканским ратовима а гинуло се са осмехом на Мачковом камену и Кајмакчалану.

Било би корисно за председника и режим да се сете да је један од разлога што данас уопште постојимо као држава, a то је интервенција руског цара Николаја II Романова код западних савезника да пребаце бродовима нашу скоро уништену војску са албанске обале на Крф у Великом рату.

Цар Николај је тада поступио директно против интереса Русије упутивши претњу савезницима како ће „склопити сепаратни мир са Немачком уколико се српска војска хитно не пребаци на Крф“ што они нису испрва хтели да спроведу „због ризика прилаза албанској обали“.

Крајње је време да наша власт престане да нас срамоти, да чува историјске савезнике а ако не уме, нека се игра „градњом путева“ и „директним страним инвестицијама“ (синоним за економску колонизацију Србије и уништење њене привреде), а политику препусти онима који још увек имају зрно образа и стида.

Стид је предуслов за политику, све остало је глобалистичко – капиталистички Дизниленд. Овде Мики Маус, онде Паја Патак…

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.