Press "Enter" to skip to content

Миодраг Миликић: АМЕРИКА УХВАЋЕНА У ТЕШКОМ ЗЛОЧИНУ – језиви детаљи из лабораторија у Украјини

Министарство одбране Русије наставља да анализира војно-биолошке активности Сједињених Држава и њихових савезника у Украјини и другим регионима света, узимајући у обзир нове информације добијене на територијама Украјине које су сада под контролом руске војске.

Начелник снага за радиолошку, хемијску и биолошку заштиту (РХБЗ) руске војске генерал-потпуковник Игор Кирилов је на данашњем брифингу говорио о раду на проучавању биолошких узорака узетих од украјинских војника који су добровољно положили оружје.

Као што је раније наведено, у њиховој крви су пронађене високе концентрације антибиотика, као и имунолошки маркери који указују на контакт са узрочницима грознице са бубрежним синдромом и грознице Западног Нила, које је проучавао Пентагон у оквиру украјинских пројеката U-P-4 и U-P-8.

Посебну пажњу треба обратити на чињенице о проналаску опојних дрога, укључујући опиоидне лекове, као што су метадон, кодепсин, кодетерп, као и супстанце ефедрина, т-федрин и трифедрин, на позицијама које је оставила украјинска војска. Синтетички лек метадон се користи у лечењу зависности од лекова као средство супституционе терапије.

Руска војска подсећа на то да су у Немачкој током Другог светског рата, посебно у периоду од 1943. до 1945. године, војним лицима даване таблете первитина, деривата амфетамина, како би се психоемоционално оптерећење смањило, а то се пре свега односило на елитне немачке СС трупе. Овај препарат је такође масовно користила америчка војска током Корејског и Вијетнамског рата.

Нежељени ефекат оваквих лекова који изазивају зависност од дрога је, пре свега, прекомерна агресивност, што објашњава испољавање изузетне окрутности припадника украјинске војске према цивилном становништву, као и гранатирање градова широм Донбаса.

Узимајући у обзир доступне информације о употреби моћних стимуланса од стране припадника Оружаних снага Украјине, улазни узорци се проучавају на присуство ове класе једињења. Њихови трагови се дуго чувају у људским органима и ткивима, на пример, у коси – до шест месеци.

Резултати анализа биће прослеђени Истражном комитету и коришћени као докази у истрази ратних злочина које је починио режим у Кијеву.

Пре неколико недеља, током специјалне војне операције, у насељу Рубежноје у ЛНР, у лабораторији медицинског центра „Фармбиотест“, која се налази на адреси: ул. Почајевска, кућа 9, пронађени су документи који потврђују да су у Украјини већ неколико година вршена истраживања у интересу такозване „Велике фарме“. Спроведена су клиничка испитивања нерегистрованих лекова са потенцијално озбиљним нежељеним ефектима на локалном становништву.

Стручњаци Министарства одбране Руске Федерације прегледали су просторије поменутог центра који је задужен за клиничка „испитивања“ лекова на добровољцима. Пронашли су доказе да западни купци редовно посећују Фармбиотест и да су упућени у све фазе процеса истраживања. Ради погодности њиховог рада, натписи на опреми, називи ормара и радна документација су истакнути и на енглеском језику.

Да би се избегли ризици по углед и правни трошкови у случају неуспешних испитивања нових лекова, америчке и европске компаније су спровеле клиничка испитивања на грађанима Украјине. Зарада добровољаца је била минимална, а смртни случајеви су могли лако бити прикривани. Истовремено, никада није било озбиљних инспекција или надзора вршених од стране локалних власти.

Ово се уклапа у концепт Запада у смислу повлачења најконтроверзнијих студија са становишта међународног права ван националне територије. У Украјини су у те сврхе коришћена војна лица, грађани са ниским примањима, али и најугроженије категорије грађана – пацијенти психијатријских болница. Наставља се анализа докумената пронађених у лабораторији у насељу Рубежноје.

Министарство је већ обавестило да је више од 16.000 биолошких узорака, укључујући узорке крви и серума, извезено из Украјине у САД и европске земље.

У позадини уверавања америчке администрације о коришћењу генетских информација узетих од украјинских грађана „искључиво у мирољубиве сврхе“, Кирилов цитира изјаву Џејсона Кроуа, члана Комитета за обавештајне послове Представничког дома САД, на Северноамеричкој безбедносној конференцији одржаној током јула ове године.

Кроу је упозорио Американце на опасност давања свог ДНК на тестирање приватним компанијама: „Постоји могућност да резултати теста буду продати трећим лицима… а добијене информације могу се користити за развој биолошког оружја усмереног на одређене групе… или појединце“. С обзиром на интересовање америчке администрације за проучавање „ускоциљаних“ биолошких агенаса, овакве изјаве нас приморавају да изнова погледамо узроке пандемије корона вируса као и улогу америчких војних биолога у настанку и ширењу патогена КОВИД-19.

У мају 2022. године, Џефри Сакс, угледни професор на америчком Универзитету Колумбија, који је водећа научна институција о глобалној биобезбедности, изјавио је на конференцији у Шпанији да је „корона вирус створен вештачки и са великом вероватноћом користећи америчка достигнућа у области биотехнологије“.

Према руским стручњацима, о томе сведочи варијабилност геноваријанти, која је некарактеристична за већину коронавируса, што узрокује различите врхове њихове инциденције, значајне разлике у морталитету и заразности, неуједначену географску дистрибуцију, као и непредвидивост епидемијског процеса. Ствара се утисак да је упркос сталним напорима да се оболели локализују и изолују, пандемија вештачки подстакнута „убацивањем“ нових варијанти вируса у одређени регион.

Разматра се могућност и да је Америчка агенција за међународни развој (USAID) умешана у настанак новог корона вируса.

Агенција је од 2009. године финансирала програм Predict, који је проучавао нове типове коронавируса и ухватио слепе мишеве који носе ове вирусе. Један од извођача пројекта била је компанија Метабиота, позната по војно-биолошким активностима у Украјини.

Карактеристично је и то да је 2019. године, до појаве првих случајева КОВИД-19, у бази Америчког института Хопкинс, изведена вежба под називом Event-201, током које су увежбаване акције у условима епидемије до сада непознатог корона вируса, који се, према легенди вежбе, са слепих мишева преносио на људе преко трећег носиоца – свиња. Тако се иначе ширио и вирус шпанског грипа који је однео на десетине милиона људских живота.

Имплементација сценарија „развоја“ КОВИД-19 и хитно укидање USAID – овог програма Predict 2019. године сугеришу намерну природу пандемије и учешће САД у њеном настанку. Током руске специјалне војне операције заплењена су документа која указују да од 2019. Године USAID и његов главни извођач, Лавиринт Украјина, учествују у америчком војно-биолошком програму.

Министарство скреће пажњу на писмо начелника Санитарно-епидемиолошког одељења Оружаних снага Украјине директору компаније „Лавиринт Украјина”, Карен Сејлорс. У њему команда оружаних снага Украјине изјављује спремност да сарађује са USAID-ом по питањима давања вакцина војницима, као и прикупљања, обраде и преношења информација од интереса за америчку страну.

Избор Америчке агенције за међународни развој за координатора рада могао је бити узрокован све већом забринутошћу Русије за активности украјинских биолошких лабораторија, покушајем да се „извуче ударац” америчког министарства одбране и избегне оптужбе за развој биолошког оружјa.

Утврђено је да је Лавиринт Украјина дивизија америчке компаније Labirinth Global Health, а њени оснивачи су бивши радници Метабиоте, кључног извођача Пентагона у области војно-биолошких активности. Лавиринт Украјина је учествовао у пројектима U-P-9 и -10, током којих је проучавано ширење афричке свињске куге на територији Украјине и у земљама источне Европе. Као део програма смањења биолошких претњи Министарства одбране САД, једна од области истраживања Labirinth Global Health-а била је и проучавање корона вируса и вируса мајмунских богиња.

Подсећамо на то да је Светска здравствена организација 23. јула избијање мајмунских богиња окарактерисала као међународну ванредну ситуацију. До сада је болест откривена у 76 држава док је број оболелих премашио 26 хиљада. Дакле, постоји јасан тренд. Патогени који падају у зону интересовања Пентагона касније постају пандемија, а корисници „кризе“ изазване пандемијом постају америчке фармацеутске компаније и њихови покровитељи, лидери Демократске партије САД. Раније је Министарство одбране цитирало документарне доказе о употреби биолошког оружја од стране Сједињених Америчких Држава на Куби. Радило се о намерном ширењу денга грознице на острву, афричке свињске куге и болести економски значајних усева.

Још један пример из америчког војно-биолошког досијеа. Кубанска влада је 1997. године скренула пажњу светској заједници на чињеницу кршења Конвенције о забрани биолошког и токсичног оружја од стране Сједињених Држава. Оптужба је заснована на сведочењу кубанског пилота који је забележио чињеницу да је карантински биолошки агенс, палмин трипс, прскан из америчког авиона, способан да оштети један од кључних пољопривредних сектора Кубе.

Упркос чињеници да је било могуће покренути ванредни састанак држава чланица BTWC по овом питању, истрага овог инцидента није спроведена због непостојања контролног механизма Конвенције, на чијем стварању је Руска Федерација инсистира. Таква некажњивост допринела је даљој употреби војно-биолошког развоја од стране Вашингтона у Латинској Америци, која је укључивала и елиминацију непожељних латиноамеричких политичара.

Председник Републике Венецуеле Николас Мадуро је 18. јула 2022. године јавно објавио информацију о умешаности САД у убиство бившег шефа државе, Уга Чавеса. Према информацијама са којима располаже Венецуела, америчке обавештајне службе још од 2002. раде на томе да на сваки начин елеминишу венецуеланског лидера, јер је водио активну антиамеричку политику.

Кршећи захтеве међународног права, САД су спровеле активности на стварању лекова који, када се унесу у организам на кратко, изазивају хроничне болести и изазивају развој различитих облика рака. Према наводима венецуеланске стране, сличан лек је за тровање Чавеса користила Клаудија Дијаз, која је била део председничке пратње. Уз помоћ америчких обавештајних агенција, Дијаз је напустила Венецуелу, а потом је одведена у САД како би избегла могуће објављивање детаља њене сарадње са америчким обавештајним агенцијама. Узрочну везу између смрти венецуеланског лидера и развоја биолошког оружја потврђују подаци судско-медицинског прегледа и сведочења кубанских лекара који су лечили Чавеса од атипичног тока болести и њеној отпорности на употреба лекова.

Захваљујући руској специјалној војној операцији у Украјини, претње у вези са деловањем америчких биолошких објеката доспеле су у центар пажње многих међународних и владиних организација. Масовне демонстрације усмерене против активности биолабораторија које финансира Пентагон, одржане су већ у неколико земаља широм света. Јавне организације Евроазијске економске уније усвојиле су резолуцију којом је наложено затварање оваквих биолошких објеката.

Под овим условима већ долази до промене у приступима војног ресора САД у биолошкој области у другим земљама. На пример, државе у којима Американци спроводе истраживања двоструке намене позване су да потпишу колективни апел о сарадњи са САД искључиво у сврху: „јачања глобалне здравствене безбедности и смањења утицаја заразних болести на становништво“. Занимљива је реч „глобални“ и конструкција у даљем тексту која гласи „предвођени Сједињеним Америчким Државама“. Истовремено, очекује се да ће земље које су показале лојалност америчкој иницијативи добити додатна средства у оквиру Програма за смањење биолошке претње.

Министарство одбране Руске Федерације наставиће да ради на анализи документарних доказа о спровођењу америчког војно-биолошког програма на територији Украјине и обавестиће јавност о постигнутим резултатима, наводи се у његовом саопштењу.

(Извор: Правда)

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.