Press "Enter" to skip to content

Владимир Пребирачевић: Да ли нам ускоро прети нуклеарни сценарио у Украјини?

Уназад две недеље све чешће можемо чути да се украјинско становништво одједном припрема и едукује за потенцијални нуклеарни рат. Прецизније спремају се информативно да може да дође до неког инцидента и како се понашати уколико до инцидента дође. У областима које гравитирају запорошкој нуклеарној електрани су чак подељене и таблете са јодом као нека мера заштите а предложена је и евакуација становништва.

Откуд сад одједном после више од 16 месеци ратног стања у тој области одједном информације и нагле припреме за потенцијални инцидент у коме се унапред руска страна означава као кривац кроз медије иако се нуклеарна електрана налази под контролом руске војске и под надзором и руских али и међународних стручњака?

Да ли ће се после катастрофалног неуспеха украјинске контраофанзиве која је толико дуго и спектакуларно била најављивана и опремљена и подржана од колективног запада окренути неком драстичнијем инциденту како би западном свету коме су ускраћене информације на сваки начин са овог простора пласирали руску кривицу?

У свему овде су као по обичају најгласнији Британци који наравно не брину ни мало ни за становништво ни за земљиште ни за било шта јер су они довољно далеко па тако да им евентуални инцидент у коме би дошло до било какве штете на нуклеарној електрани и емитовања зрачења никако не би могао наштетити. Апсолутно их не интаресују ни Украјинци ни Руси у овој ситуацији али Украјинци никако то да схвате. Украјинци представљају топовско месо које спроводи интересе оних који су хиљадама километара далеко. Платиће цену своје глупости и непромишљености свакако. Још једно питање је да ли ћемо и ми остали који нисмо у овом сукобу и на том простору платити цену незајажљивих интереса неколицине моћника са колективног запада који свакако управљају свим процесима који се овде догађају и који свакако неће дозволити Украјинцима да склапају никакве договоре а поготово не некакав мир са Русијом. Гурају до крајњих граница тестирајући Русију докле је спремна да иде и где је та фамозна црвена линија чији прелазак Русија неће тртпети. А да ли ће бити актуелно црвено дугме које ће Русија притиснути након преласка њихових црвених линија остаје да видимо.

Колективна безбедност је угрожена свих а европског континента највише уколико се најцрњи сценарио догоди или уколико се украјинска страна буде гурала да начини инцидент у коме би окривили Русе као што је то скоро учињено са каховском браном која је уништена као последица украјинских активности како на константном гранатирању тако и на испууштањем воде у Дњепар са две бране изнад где се створио огроман притисак воде и где је практично бомбардовањем начета и оштећена брана била однета водом услед огромне количине која је намерно и циљано испуштена како би се створиле могућности за отварање фронта на херсонском правцу. А наравно за уништење бране је окривљена руска страна по систему који је нама овде познат из старих времена „Кадија те тужи,кадија ти суди“ а у одсуству информационих канала становништво на западу о овоме нема апсолутно појма.

Вихор сукоба се шири и мења облике а Украјина нема никакве шансе за победу у овом сукобу у који је гурнута. Стотине хиљада мртвих и инвалида ће бити горко сведочанство људске глупости у 21. веку а да ли ће бити још горе остаје да видимо у веома блиској будућности.

Сви би требало да се уздамо у разум али смо сведоци да је разум давно напустио неке моћнике. Нек нам је Бог у помоћи.

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.