Press "Enter" to skip to content

НАТО формира нову борбену групу у суседству Србије са припадницима хрватске и црногорске војске

Војници из Црне Горе, Хрватске, САД и Италије стигли су пре неколико дана у Мађарску где ће формирати НАТО борбену групу ојачане будности, заједно са колегама из Мађарске и Турске.

Како наводи портал Балканска безбедносна мрежа, то је једна од четири нове борбене групе НАТО које су формиране као део процеса јачања источног крила Северноатлантске алијансе након руске инвазије на Украјину. „Водећа нација биће Мађарска. Влада премијера Виктора Орбана, иако не шаље војну помоћ Украјини, потпуно је укључена у јачање снага НАТО на источном крилу од самог почетка кризе“, додаје се у тексту.

Портал наводи да тим снагама величине ојачаног батаљона у августу следе интензивна тактичка увежбања и бојева гађања, а затим и интеграција у јединствену оружану формацију, односно НАТО борбену групу. Демонстрација пуне оперативне способности ове борбене групе предвиђена је за почетак септембра, када ће извести тактичку вежбу са бојевим гађањем.

НАТО снаге смештене су у мађарској бази Ујмајор која је због тога темељно реновирана, а налази се у централном делу земље, недалеко од језера Балатон и на 350 километара од украјинске границе.

(Извор: Бета)

Један коментар

  1. Bata Bata

    Crnogprska vojska u NATO krvožednoj i satanskoj vojsci. A Srbija pomže CG i šalje žito „bratskoj“ Crnoj Gori i Albaniji koji prosleđuju žito šiptarskom zločinačkom narodu. ZBOGOM PAMETI.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.