Press "Enter" to skip to content

Пише се нова историја: ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорошка област се ујединиле са Русијом

Документи о уједињењу ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области с Руском Федерацијом потписани су на свечаној церемонији у Кремљу.

Документе су заједно с руским председником Владимиром Путином потписали лидери ДНР и ЛНР, Денис Пушилин и Леонид Пасечник, шеф администрације Запорошке области Евгеније Балицки и шеф администрације Херсонске области Владимир Саљдо. Након потписивања споразума интонирана је руска химна.

„Становници ЛНР, ДНР, Херсонске и Запорошке области направили су свој избор – да буду са својим народом, да буду са Отаџбином, да живе њену судбину, да побеђују заједно са њом. Иза нас је истина! Иза нас је Русија“, рекао је руски лидер Владимир Путин на церемонији потписивања споразума о уласку нових територија у састав Русије.

Лидер ЛНР Леонид Пасечник рекао је да се догодило оно „чему су кроз сузе и бол тежили милиони Руса“. Он је подсетио да су неонацисти покушали да сломе становнике ЛНР, али да су они доказали своју приврженост циљу и постигли су уједињење са историјском отаџбином.

(Извор: Агенције)

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.