Press "Enter" to skip to content

Селаковић: Србија очекује да Хрватска повуче признање Косова

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић изјавио је данас да Србија од Хрватске, која брани територијални интегритет Украјине, очекује повлачење признања независности Косова.

Селаковић је истакао и да је „позиција хрватске дипломатије по овом питању најблаже речено противречна, јер Хрватска данас брани територијални интегритет и суверенитет Украјине позивајући се управо на принцип суверености и неповредивости територијалног интегритета држава, а истовремено Србији ускраћује иста права, што није ни принципијелно ни добросуседски“.

(Извор: Агенције)

2 Коментара

  1. Veliki se mlate preko nasih glava. A glavni krivac za ovakvo stanje je vlada 2008godine koja je predala nis rusima iako nije smela. Od tada placamo ceh.

  2. Joe Doe Joe Doe

    Не разумем какве везе има преузимање НИС-а од стране Газпрома са непоштовањем суверенитета и територијалног интегритета Србије од стране Хрватске? Нико нас не уцењује са Истока, није Руска Федерација починила злочин агресије над СРЈ ради сепарације АП КиМ нити повлаче штетне потезе на наш рачун. Зна се ко је почео са насилним отцепљењима територија, мешањем у унутрашње и спољне послове и политике суверених држава још од краја Другог светског рата (да Вам помогнем, САД). На крају крајева, зашто ниједна друга европска/америчка велика нафтна компанија (рецимо Шел) није дала понуду за преузимање НИС-а? Нико са Запада није имао интерес да обнавља оно што је уништено у Србији или бар управља оним што није довољно профитабилно за њих.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.