Press "Enter" to skip to content

Трамп: Срамота ме у колико су земаља америчке трупе

Амерички председник Доналд Трамп је на заједничкој конференцији за новинаре са италијанским председником Серђом Матарелом говорио о разлозима за повлачење америчких трупа из Сирије.

„Кажем, зашто да штитимо сиријску територију? Асад није наш пријатељ. Сирија је у односима са Курдима, који, чисто да се зна, и нису неки анђели. Сиријци су дошли да обезбеде своју границе и боре се. Сирија не жели да Турска заузме њену територију. И ја то негде могу да разумем. Али какве све то има везе са Америком ако се они сукобљавају на сиријској територији?“, упитао је Трамп.„Русија, Иран, Сирија, и у нешто мањој мери Турска, сви они подједнако мрзе ИСИС као и ми. Ово је ипак њихов део света. Америка је удаљена око 7000 миља од овог региона. Залажем се за то да се наши војници врате кући, и то је оно на чему ћу радити“, нагласио је амерички председник.

На крају је додао: „Знате, ми смо у присутни у много, много земаља. Срамота ме је и да кажем у колико њих. Знам и тачан број земаља, али ме срамота да откријем јер је глупо о томе и говорити. Ми смо у земљама, ми штитимо земље које нас чак ни не воле. Оне нас само искоришћавају. И ништа не плаћају“, закључио је Трамп.

Превeo са енглеског и прилагодио: Вања Вученовић

(извор: RealClearPolitics.com)

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.