Press "Enter" to skip to content

Лајчак почео кампању: Убеђујемо пет земаља које нису признале КиМ да прихвате „европски план“

Специјални изасланик ЕУ за дијалог рекао је да је већ разговарао са представницима Шпаније, Словачке, Кипра и Грчке, а да ће се срести и са министарством спољних послова Румуније

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак рекао је да је започео мисију састанка са земљама ЕУ које не признају КиМ, како би их убедио да прихвате предлог ЕУ за нормализацију односа између Београда и Приштине који садржи 11 тачака.

„У последња два разговарао сам са представницима четири од пет земаља да разговарамо о овом предлогу. Састао се сам са министарством спољних послова Шпаније, Словачке и Кипра, са специјалним изаслаником Грчке и састаћу се са министарством спољних послова Румуније. Ове земље веома помно прате процес, јер је питање Косова и Србије регионално питање“, рекао је Лајчак.

Лајчак је за „Кљан Косова“ рекао да са тим земљама преговара да усвоје „европски предлог“, као и да „постоје позитивне поруке“ да четири од пет ових земаља виде да је важно да „процес донесе резултате“.

Занимљиво је, иначе, нагласити да су и Лајчак, као и шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ, високи званичници који се грчевито боре да међу земљама које нису признале такозвано Косово прогурају такозвани „европски предлог“, пореклом баш из држава које подржавају територијални интегритет Србије и мањина су у ЕУ. Лајчак је, наиме, Словак, а Борељ Шпанац.

(Извор РТ Балкан)

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.