Press "Enter" to skip to content

Владимир Пребирачевић: Вагнер је ослободио Бахмут

Вагнер је после дугих десетак месеци ослободио комплетан Бахмут од украјинских снага које су се тамо утврдиле и претвориле овај мали градић од предратних 70 000 становника у тврђаву и пропагандни симбол одбране Украјине а за рад што већег привлачења пара и оружја из западних демократија .

Те демократије са запада тренутно не траже мирно решење и још верују да Русију могу да исцрпе , победе, распарчају и разоре онако како би највише волели али им никако не иде по плану.

Бахмут је пао и ту се једна пропагандна прича завршава али почиње једна друга која се месецима најављује а то је фамозна контраофанзива коју сада украјинци морају да покрену били спремни за то или не. Цела европа како кажу на западу а у ствари неколико НАТО држава Украјину гура у ту дугонајављивану контраофанзиву како би покушали да оправдају огромне количине новца и оружја које су упумпали у Украјину. Ко све испумпава тај новац на егзотичне дестинације гледаћемо у наредним годинама али сигурно је да никада неће стићи до оних којима су деклеративно намењене, бар не у већинском износу.

Животна улога која је додељена Зеленском се идаље одвија пред нашим очима где он путује као Чкаља у Путу око света за 80 дана само што Зеленски тражи свуда паре а у суштини сваким даном земља му тоне све дубље.

И док су све јаче сумње да је главнокомандујући генерал Залужни озбиљно рањен пориликом обиласка фронта прича о контраофанзиви у Украјини тражи одлагање док не буду довољно ојачали или док не стигну ти фамозни авиони Ф16 без којих ето није могуће покренути контраофанзиву. А у Европи су све свеснији да док дочекају те авионе, а немају ни један читав аеродром са кога би исти могли и да полете, могу изгубити све оно што су већ добили од запада.

Чекали су тенкове Леопарде и Абрамсе, ракете дугог дометс, Патриоте и остале модерне ПВО системе и ништа се специјално на фронту није променило. Следеће је да траже Ентерпрајз звездани свемирски брод али можда у неком новом римејку култног филма научне фантастике Зеленски добије улогу пошто ће му се серија као председнику државе завршити неславно.

Бахмут је ослобођен и ту се једна прича завршава. Вагнер је однео победу над свим НАТО тактичарима и локалним инструкторима који су потрошили неповратно минимум 40000 војника а о рањенима нећемо ни да причамо. Мада то никога ни не занима јер да их је занимало не би толике људе сваки дан слали у смрт.

Ако се не варам 20.05.2019 је Зеленски постао председник, 20.05.2022 је ослобођен Мариупољ, 20.05.2023 је ослобођен Бахмут. да ли је одеса на реду за 20.05.2024. а Кијев за 20.05.2025 видећемо шта су планери из Москве смислили. Оно што је сигурно је да Руси нигде не журе али очигледно стижу где су замислили.

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.