Press "Enter" to skip to content

Абазовић предвиђа: Крах Мила Ђукановића на априлским изборима

Он каже да ће Црна Гора „након председничких избора бити још више на правом путу“

Актуленог председника Црне Горе Мила Ђукановић, ако се поново кандидује за шефа државе, победиће свако ко му стане на црту, оцена је председника црногорске владе у техничком мандату Дритана Абазовића.

„То је моја предикција. Мислим да је политички крај за Ђукановића на председничким изборима, можда се он и не кандидује. Крај пролећа 2023. године је пут у већу, снажнију, политичку стабилизацију Црне Горе. После тога ће шта год да дође бити много лакше“, рекао је Абазовић гостујући у емисији „Начисто“ ТВ Вијести.

Он каже да ће Црна Гора „након председничких избора бити још више на правом путу“.

„Европска орјентација расте и она ће однети значајну победу у односу на остале ретроградне опције“, тврди Абазовић и додаје да не може да се иде на изборе без Уставног суда „јер ће се онда Шавник и Подгорица десити у целој Црној Гори“.

Он очекује да председнички избори буду одржани у априлу и Ђукановићев ДПС Абазовић назива „срозаном странком“.

„Погледајте снагу ДПС у децембру 2021. и у децембру 2022. године. Разумем да грађани немају времена и не желе да се баве дубљим анализама. Али у земљи која је подељена, мањинска влада је нешто најбоље што је направљено и што се ствара перспектива да свако може са сваким“, навео је Абазовић.

Рачуна да ће, како каже, ДПС имати своју калкулацију у односу на председничке изборе и став међународних партнера.

„Очекујем да се на њих изврши мали притисак да они не ураде оно што су урадили 12. децембра. ДПС није гласао за судије Уставног суда јер хоће да има контролу над Уставним судом. Тога неће бити“, подвукао је Абазовић.

(Извор РТ Балкан)

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.