Press "Enter" to skip to content

Анђелковић: Кад Русија буде на Дунаву – биће нам још ближе, а и овако нам је близу!

Кад Русија буде на Дунаву – биће нам још ближе, а и овако нам је близу! Русија се у погледу Косова и Метохије понаша много одговорније од званичне Србије, наглашава политички аналитичар Драгомир Анђелковић.

Нико из званичне Србије није јасно реаговао на врло увредљиву поруку Ескобара, иако је то директно угрожавање нашег територијалног интегритета. Београд својим потезима као да иде ка томе. И то тако што се једно пласира јавности, а друго се ради.

То друго, што се ради, као да је на линији америчких захтева, само што се ради постепено да се не револтира српско грађанство.

Русија је заузела врло јасан став и он обавезује српско друштво, а власт не јер она то игнорише, али српско друштво, које је патриотски настројено, мора да буде спремно, на линији тога што је рекла Русија, да брани Косово!

Ако је потребно, као што је дигло државу по разним другим питањима, да и за ово дигне главу и да кроз разне манифестације – уличне и друге – намеће став да Косово јесте Србија.

Косово може бити Европа само као део Србије, а никако појединачно.

А поводом тога колико смо удаљени од Русије: свако ко опипа свој радијатор може да процени да ли је Русија близу. Док су топли, она је близу, а кад буду хладни, Русија ће бити далеко за свакога коме енергенти требају. А без енергената, било за грејање или индустрију, нема ничега другог.

Ми овде често кажемо да 70 одсто извоза иде у ЕУ, али нула одсто извоза би ишло без руских енергената. Ми у том погледу потпуно зависимо од Русије, тако да нам је Русија врло близу кад се гледа енергетски.

Близу је и кад се ради о заштити српских националних интереса – јер колико год да је Русија удаљена од Београда, или Њујорк од Београда, Русија спречава улазак Косова у УН. Без Русије Косово је у УН.
Као чланица Већа за имплементацију мира, Русија спречава и унитаризацију Босне. Без Русије, БиХ се централизује!
Дакле, кад су мера српски национални интереси, Русија је врло близу и врло нам много помаже.

Кад бисмо се одрекли Русије, од нас би далеко остало и Косово и Република Српска и све остало до чега нам је стало.

Русија ће специјалну операцију сигурно успешно завршити, да се понашала као НАТО, врло би брзо завршила рат бесомучним бомбардовањима. Русија може да се одлучи и за бомбардовање, ако је неопходно! Сигуран сам да ће из овога изаћи тријумфално, а када буде на Дунаву, биће нам још ближе, а и овако нам је близу!

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.