Press "Enter" to skip to content

Ципрас: Украјинска криза могла би да доведе до распада ЕУ

Украјинска криза би могла да доведе до распада ЕУ, јер Унији недостаје вођство, висија и стратегија, изјавио је некадашњи грчки премијер, Алексис Ципрас.

Поред Украјине, други највећи губитник у текућем сукобу у источној Европи, како економски тако и геостратешки, је Европска унија, сматра бивши премијер и садашњи лидер опозиције у Грчкој.

„САД не губе, ни економски ни геостратешки“, рекао је лидер странке „Сириза“ Алексис Ципрас током конференције за новинаре на маргинама Међународног сајма у Солуну у недељу. „Економски, ни Русија не губи“, рекао је он, тврдећи да је „рубља постала једна од најјачих валута“, док је Москва, због рекордно високих цена природног гаса, постала „регулатор“ способан да „отвори и затвара славине” по вољи.

Изражавајући солидарност са народом Украјине и говорећи „морамо учинити све да окончамо рат“, Ципрас је рекао да је поред невиних цивила „највећи губитник“ Европска унија која је у „превирању“, а „Очигледно недостаје вођство, визија, стратегија.”

„Морамо да преиспитамо санкције. Да ли су ове мере биле исправне или пуцамо себи у ногe?“

Грчки политичар, који је био премијер од 2015. до 2019. године, сматра да „Европа и наш свет улазе у прогресивни хладни рат са огромним економским последицама” и да ће се, уколико ЕУ не брани сопствене интересе, суочити са „егзистенцијалним проблемима”.

(Извор: Russia Today)

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.