Press "Enter" to skip to content

Владимир Пребирачевић: Украјинска ратна авантура ће скупо коштати Европу

Немачки канцелар, Oлеф Шолц, је данашњим изјавама о току рата у Украјини показао да је и сам постао жртвом непрестајућег хибридног рата против Русије. Као да није, или да не жели бити обавештен о правој ситуацији на украјинском фронту. Толико, да још увек верује у могућу победу Украјине.

Уколико занемаримо ово Шолцево маштарење које би се могло свести на ону народну „што је баби мило, то јој се и снило“, можемо констатовати како савезничка руска војска напредује на свим правцима на којима изводи оперативне операције пробоја утврђених делова фронта. Тенденциозна маркетиншка спин кампања која се води у мејнстрим западним медијима неће и не може спречити даље уништавање и запобљавање украјинских трупа. Баш насупрот томе, Руси немају намеру да смањују темпо, већ се исти, како се да приметити, из дана у дан само појачава.

Оно што смо такође могли закључити, то је да су западне обавештајне службе потпуно „подбациле“, када је реч о процени количине наоружања којима располажу руске снаге. Посебно лоша процена тиче се софистицираних ракетних система којима руске снаге не престају да уништавају циљеве широм Украјине. Али и огромне количине западног наоружања смештеног у складиштима широм Украјине.


Ипак, незнатно мали део тог наоружања успева да стигне на фронт, а још мањи део да буде употребљен. Али савезници украјинске елите не жале у испорукама оружја молећи Русију да ослободи луке за морски транспорт житарица из Украјине, јер су свесни да неће бити другог начина за наплату те издашне војне „помоћи“. Све се плаћа. Нема бесплатног ручка. Чак ни за Украјину.

Док Немац Шолц лоше процењује да Русија не може победити у овом рату, живот се полако али сигурно враћа у нормалне токове у свим оним местима у којима су Руси донели слободу. Док Европа хистерично размишља о новим мерама и санкцијама којима би могла да „казни“ Русију, она (не)свесно дугорочно ради против својих интереса.

Грађани Европе полако почињу, пре свега на свом џепу, да осећају последице лоших избора своје политичке елите, која као у неком вазалном статусу, беспоговорно испуњава туђе – прекоатлантске интересе.

Читава ова ситуација биће само тежа како време буде одмицало и како се зима буде примицала. Данашња Европа ће бити на великом искушењу када крену рецесија и вртоглава поскупљења основних животних намирница. Раст незапослености, само ће повећати већ ионако велико незадовољство. Европљани нису навикли да трпе и зато се чини да ће се сав тај страх и бес због неизвесне будућности излити на улице. На протесте и нереде. Има ли Европа адекватан одговор?

3 Коментара

 1. Miroljub Miroljub

  Bio sam siguran da Evropa ima pametne političare koji će brinuti o sopstvenim interesima ….
  Prevario sam se. Sad se nadam u razum naroda cele Evrope

 2. Vanja Vanja

  Sve je jasno i tačno!

 3. СУ. ГОДИНАМА,. ГОДИНАМА. ДРЖАЛИ. САНКЦИЈЕ, САМО ШТО СУ ТИ. ИСТИ САД УВЕЛИ . СЕБИКИ НА ДРУГИ. ЈАМУ КОПА.ЋЕ ПАДНЕ. САМ У. ЊУ СУ. ГОДИНАМА,. ГОДИНАМА. ДРЖАЛИ. САНКЦИЈЕ, САМО ШТО СУ ТИ. ИСТИ САД УВЕЛИ . СЕБИКИ НА ДРУГИ. ЈАМУ КОПА.ЋЕ ПАДНЕ. САМ У. ЊУ

  СВЕ СЕ ВРАЋА СВЕ С́Е ПЛАЋА,. НАМА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.