Press "Enter" to skip to content

Човић: У француско-немачком предлогу нема ниједног дела прихватљивог за Србију

Делимично сам упознат са новим предлогом, који подржавају Немачка и Француска. На основу онога што сам видео, могу да кажем да не постоји ниједан део који је нама прихватљив, а који не би директно или индиректно кршио Устав Србије и Резолуцију 1244 СБ УН, угрожавајући наше националне интересе.

Реч је о крајње неозбиљном предлогу са егоцентричним терминима, по коме треба да се одрекнемо дела свог националног идентитета у замену за неке нереалне ‘подстицаје’. Што, као што већ знамо, нико не намерава да спроведе“, рекао је Небојша Човић.

Последњи талас ескалације на Космету још једном је показао да су намере западних земаља, на челу са САД, неискрене. „Косовском премијеру“ Куртију нико није рекао ни реч да својим деловањем крши споразуме. Напротив, додао је бивши шеф Координационог центра за Косово и Метохију.

Да су били озбиљни у критици, казна би била једноставна и очигледна – замрзавање свих средстава преко којих се финансира овај пропали злочиначки парадржавни пројекат. То смо већ приметили од озбиљних западних лидера. И ради. А не меке критике представника међународних институција које Куртију у ствари само развезују руке. Тактика је очигледна и предвидљива: распиривањем вишеструких сукоба, било да се ради о Тајвану, Ирану, Украјини или КиМ, зауставити развој других и зауставити сопствени неминовни пад, закључио је Човић.

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.