Press "Enter" to skip to content

Вучић: Притисци на Србију због Русије биће неупоредиво јачи

Појачаће се и притисци у вези Косова и Метохије, каже председник Србије.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да свету предстоји велика криза, а да ће пред Србијом бити још јачи притисци него до сада.

„Мислим да нам предстоји највећа криза у свету од Другог светског рата, ово је било скоро па ништа у односу на оно што следи. Неко би рекао, што је било много, много је, али није, то је тек почетак. Следи нам велика ескалација и ја се надам да неки људи разумеју да нам ескалација није потребна. У наредних пет или шест месеци следе најжешћи сукоби и то ће се на нашу земљу одразити тако што ће притисци на нашу земљу по питању односа са Русијом бити неупоредиво снажнији“, казао је Вучић.

Упозорио је да ће притисци бити двоструко или троструко снажнији, као и притисци везани за Косово и Метохију.

„У овом тренутку није јасно ко побеђује у Украјини. Пре четири месеца било је јасно да колективни Запад побеђује, а сада то није баш најјасније. Данас имате текст у ‘Политику’, под насловом „Може ли да се деси да Путин победи?'“, напоменуо је Вучић.

Како је истакао, тешко је победити западно јединство и западну финансијску моћ.

„Губили су Руси мале ратове, у Централној Азији, али у великим сукобима, против Наполеона и Хитлера на пример нису никада. Имамо јединство унутар руског народа, а то није било на почетку. У чије год ципеле да се ставите, он не може да се извуче из тога. Када видите да нико ништа не може да заустави, идемо у потпуни хаос. Они рачунају да ако не могу да прегазе Путина у наредних пет, шест месеци… А имамо изборе у Пољској, па руске изборе… Говорим о светским изборима, и када све то имате у виду. Неко размишља да тај сукоб мора да стане“, истиче Вучић.

Нисам случајно рекао да смо ми једни од ретких који теже ка миру, додао је Вучић.

„Нико није за мир, иако ће сви рећи да су за мир. Нико не сме да буде за мир, јер си у супротном руски агент. Србија је на европском путу и највећи број инвестиција стиже са Запада. Глупо је када неки говоре да то треба да откачимо. Људи не знају како држава функционише…. Као и други што кажу и да раскинемо са Русијом све, да немамо позоришта, Пушкина у школама… Морамо да водимо рачуна о души нашег народа, о привреди, финансијама, деци“, каже Вучић и истиче да, ако дође до фазе да се бира, поступиће онако како треба, а до тада морамо да „гурамо“.

Вучић је додао да ћемо слушати себе, а не стране амбасадоре, и да нам се нигде не жури, али и да немамо времена за чекање.

„Ја не могу да коментаришем изјаве Бориса Тадића о Боцан-Харченку. Ипак је он био председник државе. И шта је смисао тога да покрећемо питање КиМ пред СБ УН. Шта је смисао те идеје? Глуп је до бесвести предлог. Ево хоћемо да отворимо, само што је он повлачио преговоре из УН у ЕУ“, казао је председник Србије.

Говорио је и о односу са Социјалистичком партијом Србије.

„Ја СПС поштујем, нећете чути ружну реч. Са њима смо радили много у прошлости, верујем да ћемо и у наредних шест месеци. Питају ме како је прошао разговор, па пристојно, али то не мења нешто што ја видим већ неколико година. Ништа краће не траје у Србији од захвалности. Они кажу ‘Али ми смо те подржали’. Ја ћу само рећи да сам захвалан“, навео је Вучић.

(Извор РТ Балкан)

Један коментар

  1. Kordunas Kordunas

    Ovo je retoricka mantra po nalogu zapada koju ponavlja najveci prodavac magle na Balkanu.Nalogodavci Hil i duboka drzava nalazu masiranje sirokih narodnih masa sa bajkama o boljem zivotu i ulasku u eu.
    Zivim skoro 30 godina u drzavi koja je verni saveznik amerike.Neverovatan je nivo fasizacije drustva u zadnjih 5 godina.Kradje,korupcija,lazi…..sve je trulo na zapadu.Kocka je bacena…Srbija zove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.