Press "Enter" to skip to content

Европски парламент планира да прогласи Русију терористичком државом

Eвропски парламент објавио је текст нацрта резолуције којом би Русија требало да буде означена као терористичка држава. Државе ЕУ се позивају да прекину сваки контакт са званичном Москвом.

„Све званичне органе Руске Федерације, посебно председника, министарство одбране и руску војску, треба третирати као терористичку организацију“, наводи се у документу под називом „Предлог резолуције о признавању Руске Федерације као државног спонзора тероризма“ и додаје да би требало размотрити увођење додатних рестриктивних мера против Москве.

У нацрту резолуције, државе чланице Европске уније позивају се да прекину сваку сарадњу са Русијом, да замрзну контакте са њеним представницима и протерају руске амбасадоре, те да Русију избаце из међународних организација, попут Савета безбедности Уједињених нација и Групе 20.

На удару неће бити само Русија, пошто се у документу истиче да је потребно увести мере и против трећих држава које буду наставиле да сарађују са Москвом.

Као неки од разлога за усвајање ове резолуције, помињу се наводни руски злочини у Украјини, Сирији, Грузији и Чеченији, као и „циљана убиства и мучења политичких противника Путиновог режима на територији Руске Федерације и у иностранству“.

(Извор: RT Balkan)

Један коментар

  1. Анонимни Анонимни

    Evropska unija , ako prođu takvi predlozi postaće i definitivno jedna monstrum idiotska tvorevina koja radi po diktatu Amerike , Britanije i još nekih koji nesmiju imati svoje mišljenje ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.