Press "Enter" to skip to content

Марина Недељковић: Не постоји нација Војвођана и тачка!

Први дан месеца октобра. Суморно јутро, време полуапокалиптично, са назнаком потопа библијских размера и дан када званично почиње попис становништва у Републици Србији.

Сјајна прилика да се човек подсети пар основних животних чињеница и логичких постулата. На пример, да дан има 24 часа, да година има 12 месеци, да се Земља окреће око Сунца и да не постоји нација Војвођана.

Ситуација сама по себи поптуно нелогична и препуна контрадикторности, помало смешна и много опасна, могла би да доведе до поптуног лудила у погледу мешања регионалне/локалне са националном припадношћу.

Простим језиком речено, без паметовања, увијања и коришћења стручних и „комплексних“ речи – сваки човек у АП Војводини, био он најбогатији у селу/граду или на ивици егзистенције, био он доктор наука или радник у фабрици, био он дођош или староседелац, био он верник или атеиста, био млад или стар итд… чуо је за или јесте Србин, Мађар, Словак, Буњевац, Русин, Румун… Нико никада није чуо за националну одредницу Војвођанин, све док некоме није пало на памет да је то, још један у низу, нови метод за растакање и ово мало државе, суверенитета и територијалног интегритета што нам је остало. Па зар вам ништа није свето и имате или границу?

Господи што се питају ди су њихови (наши) новци најбоље би било да их потраже у Лоповом гају и у луксузним гајбама главних пропагатора лажне „војвођанске нације“. Немојмо наседати на још једну у низу провокација усмерену ка становништву северне српске покрајине Војводине, која за једини циљ има да легитимише њихов удобан начин живота и прихода.

Главни пропагатори измишљене „војвођанске нације“ су већ годинама у власти у Новом Саду, а поседовање неких изузетно важних јавних предузећа им изгледа ни мало не смета у томе да јавно и бесрамно атакују на све оно што је у националном погледу устаљено и друштвеним консензусом одвајкада прихваћено. Па би господа и овце и новце. И да седе у власти и да раде против народа и државе.

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.