Press "Enter" to skip to content

Патријарх Кирил: Мржња према Православљу довела је до НАТО агресије 1999. године

Постало је очигледно да су они који су распламсали ватру грађанског сукоба у Украјини желели, а желе и данас, да је „прошире на све земље руског света“, каже патријарх московски и целе Русије Кирил, истичући да је сукоб у Украјини последица дуготрајног цивилизацијског сукоба.

„Осврћући се на околности из којих је овај сукоб кренуо, можемо, између осталог, у њима уочити неоспорну верску димензију: ирационалну мржњу према народима који исповедају православље.

А ако погледамо у прошлост, морамо поставити питање: да ли је та мржња и била разлог да се целокупна моћ западне војне машинерије обруши на Југославију 1999. године?

Није ли то разлог што се економским и политичким уценама, уз помоћ такозваних обојених револуција, доследно забија клин између земаља чији су народи носиоци православља?“, рекао је патријарх окупљеном свештенству своје епархије.

Манифестација ове мржње се, према његовим речима, види у прогону Украјинске православне цркве, подстицању раскола од стране државних органа Украјине, а касније и, нажалост, подржавање свега тога од стране појединих поглавара помесних цркава, који спроводе вољу међународних покровитеља.

„Руски мировни напори у циљу окончања рата (у Донбасу) доследно су саботирале и украјинске власти и западне земље, а даљи развој догађаја о томе јасно сведочи. Мировни преговори нису зауставили рат, напротив – једна страна у сукобу је цинично користила преговоре за гомилање снага и даљу ескалацију“, навео је руски патријарх.

Штавише, додаје, постало је очигледно да су они који су распламсали ватру грађанског сукоба у Украјини желели, а желе и данас, да је „прошире на све земље руског света, на целокупну територију канонске Цркве – на Русију, Белорусију, балтичке земље, Молдавију, земље Кавказа и Средње Азије“.

(Извор: Новости)

Један коментар

  1. Josip Josip

    Мислим да је Исуса Христа збунила српска идеологија од 1912. до данас, јер је узео под своје најгоре панкере и они су му били пример и инспирација за будућу религију данас познату као Хришћанство ће узети и Србију, а давно ми је мајка рекла: Јадни мој сине, он је тај од кога други уче, а сви учимо од оних људи који су грешили и Исус их је исправљао.Каква је то иста црква? радио и говорио српском народу у Хрватској: ЈНА ће вам вечерас испоручити пакете, само фарбајте капије у плаво и ко му је ноћу на капији повукао шишарку 110 камион истоварио дрвене сандуке, у окриљу ноћи, али многи Срби су били затечени и говорили да им се даје оружје и да не желе да пуцају на комшије, онда су се добровољно јавили Збора народне гарде – нека им је вечна слава, јер да ли је било најтеже препознати ко је био у праву?Усташе Хрвате али и даље не желе да пуцају или Србија која краде хрватско територијално наоружање а цивилима даје српски поглед на свет.Гади ми се да мислим и пишем.Немам ни снаге ни воље за тензије и лажи јер имам посао зидара и идем у пензију.Плата ми је око 25.000 куна, а сада ће бити само 2.500 евра, али нећу жали се јер имам слободу да пишем.мишљења, певајући песме понекад навијам само да видим да ли неко хоће нешто да каже и навијам: Марш на Дрину, нико ништа, навијам од Вардара до Трогира и ништа и није ме брига за усташке песме.Бог живи вечно, а људи живе само неколико секунди на овом свету, зато вам желим здравље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.