Press "Enter" to skip to content

Раковић: Подржавајући Србе и СПЦ у Црној Гори постигли смо свесрпску националну кохезију!

На питању подршке српском народу и СПЦ-у у Црној Гори свесрпска јавност досегла је националну кохезију какву није постигла ни око Косова и Метохије, навео је у емисији „Ћирилица“ историчар Александар Раковић.

Како је истакао, подршку српској ствари у Црној Гори 2020. године треба узети као позитиван примјер на коме треба градити будућу националну политику.

– Постигли смо кохезију какву нисмо постигли око много многих других питања. Ни око Косова и Метохије није постигнута кохезија какву смо имали по питању Црне Горе. Читава српска јавности била је усмјерена да подржи Србе у Црној Гори и СПЦ и да падне ДПС. Када говорим српска јавност мислим и на Србију и Републику Српску. Чак и сви ови разједињени политчки фактори у Србији и Републици Српској су били за то да Ђукановићев режим мора да „лети“. То што странке могу да свађају око разних питања, то је њихова ствар и нормално је, али око суштинских националних питања треба да постоји концензус – навео је Раковић.

Српска национална политика је показала снагу на недавно одржаним локалним изборима у Црној Гори и свеопштим изборима у БиХ.

Према његовом мишљењу, коначан политички ударац ДПС-у тек треба да се зада, како се не би поновила ситуација након 30. августа 2020. године.

– Када је ријеч о ДПС-у 23. октобра је нанешен претпоследњи политчки ударац који су добили и који ће водити ка њиховом крају. Последња битка тек треба да се води против њих. И 2020. смо се надали да су демолирани, али већ то вече 30. августа било ми је јасно да се нешто „спремило“.  Након тога је дошло до потписивања оног срамног споразума Кривокапић-Бечић-Абазовић који је требало да стави тачку на признање тзв. Косова, да се осујети повратак српских историјских симбола Црне Горе као државних симбола и усвајање резолуције о Сребреници. Питање чланства у НАТО нико није доводио у питање, зато што је то тренутно превелики залогај. Велика Британија је тешко изашла из ЕУ, тако да би за Црну Гору излазак из НАТО био веома тежак у овом моменту. То сада није тема – поручио je Раковић.

(Извор: borba.me)

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.