Press "Enter" to skip to content

Вања Вученовић: Која је цена украјинске кандидатуре

Пре неколико дана, Украјини је „поклоњен“ статус кандидата за чланство у Европској унији. Никоме није засметала ноторна чињеница да се ради о једној правно неуређеној, системски девастираној и корумпираној држави која не испуњава  потребан минимум услова за овако „престижно звање“.

Брисел је благословио и то је једино важно. Зато што им је овог пута то интерес. А интерес се састоји у томе да се што је више могуће нашкоди Русији, и то без обзира на цену. На цену коју ће на крају платити Украјина.

Наравно да се овде ради о једној големој патетици и тродуплим стандардима данашње бриселске Европе. Србија је годинама проливала и „крв и зној“ како би „освојила“ то престижно звање. Опет, када је реч о Украјини, све иде лако. И све може. За то постоји дебели разлог, наравно.

Међутим, Украјинци као да нису до краја свесни да ће их аранжман са ЕУ прескупо коштати. Готово да сам сигуран у то да Украјина неће ништа добити осим добро познатог – замазивања очију. Исправка, добијаће муницију да ратују до последњег Украјинца и до последњег педља украјинске територије.

Тапшачи рамена из Брисела из Вашингтона су већ ионако „пустили низ воду“ ову некада лепу земљу. Само то још увек нико није саопштио самозаљубљеном Володимиру Зеленском, бескрајно занесеном у његов самоубилачки стенд ап.

2 Коментара

 1. Robert Bambauer Robert Bambauer

  Why Ukrainians should give up their country. Why they should give up their freedom and live under a new Stalin.
  I thought that serbian people like freedom.
  Why ukrainians should not defend their country?
  Putin will dissappear again. Ukraine will not.
  Why not to give all populations in the Russian federation freedom? Serbia is a independent free state as well. Why Ukraine cannot bem

 2. Анонимни Анонимни

  Selenski je slep na oba oka njemu nije jasno da je vec do sada pet puta prodao ukrainu zapadu ili je toliko glup i misli da sfe sto je do sada dobio od zapada da mu je poklonjeno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.