Press "Enter" to skip to content

Владимир Кршљанин: Јединствена Русија за праведнији светски поредак

Поводом Обраћања партије Јединствена Русија друштвеним организацијама Европе, везаним за историјску позадину и садашња збивања у Украјини, као и за потребу дијалога и равноправне сарадње у условима недељивости европске безбедности и немешања у унутрашње ствари, 12. маја je oрганизован онлајн округли сто Јединствене Русије са представницима друштвеног живота Француске, Немачке, Бугарске, Молдавије и Србије.

Србију су на овом округлом столу представљали Владимир Кршљанин и Драган Станојевић. Домаћин и модератор округлог стола био је сенатор и високи функционер Јединствене Русије, Андреј Климов. Учесници су подржали иницијативу за развој дијалога у Европи и изнели своја виђења путева за превазилажење садашње глобалне политичке кризе и обнове мира, безбедности и сарадње у Европи.

Они су високо оценили улогу Србије, као једине истински неутралне земље у Европи, а подржали су и бугарски предлог за стварање међународног покрета русофила. У наставку доносимо излагање Владимира Кршљанина на округлом столу.

Амбасадор сам већ 24 године, а сада сам на дужности вишег саветника у МСП Србије. На челу сам друштвене организације Покрет за Србију, потпредседник сам Међународне словенске академије, члан президијума Светског савеза слободних мислилаца и секретар Међународног комитета „Слободан Милошевић“.

Иако постоје разлике и у квалитету и у квантитету, ипак се може рећи да смо ми у Југославији и Србији 90-их пролазили кроз све оно кроз шта сада пролазе Русија и Украјина: и разбијање велике државе, и коришћење фашиста и терориста. И стварање унутрашњих сукоба, и ускраћивање права својима у новим државама, и санкције, и медијску сатанизацију, и лажне трибунале, и „прокси“. Па чак и прави рат са НАТО пактом. И ми смо такође помагали својим народним републикама. Највећа од њих – Република Српска – опстала је до данас. Ми једино нисмо имали снаге да покренемо специјалну војну операцију како бисмо предупредили агресију НАТО.

Русија и Кина су наши савезници, ствараоци Новог света. То што су оне постале водећа војно-политичка и водећа економска сила, дало је целом свету наду у бољу будућност. Али то је значило и крај светског предаторског система „колективног Запада“. И зато се догодио очајнички покушај да се сачува, макар привремено, доминација лажова, лопова и убица, уз помоћ „пројекта Украјина“ и уз отварање глобалног хибридног рата против Русије, православља и целог слободног човечанства.

Осим Белорусије, Србија је једина земља у Европи која није увела и нема намеру да уводи било какве санкције против Русије. Ми се налазимо у окружењу земаља НАТО и ЕУ. У НАТО ни под каквим околностима улазити нећемо, а идући још увек путем у ЕУ, ми настојимо да очувамо могућност дијалога и сарадње, да допринесмо попуштању у оквиру Европе, и ради себе, и ради Русије, и ради западне Европе и ради наставка изградње Новог, стваралачког, праведнијег света. Са Русијом имамо заједничке духовно-моралне вредности и осам векова истинског братства и духовног јединства.

Поздрављамо напоре Јединствене Русије да разговара са представницима друштвеног живота Европе о истини и правди, о миру и сарадњи.

Обичном Србину је ових дана тешко да замисли те планине смећа које се у западној Европи бацају на Русију, а обичном житељу западне Европе је тешко да замисли да ничега сличног у Србији нема и не може бити. Као што сам већ рекао, ми смо кроз све то већ пролазили, осетили на својој кожи и зато код нас никога не могу да преваре. Стога, могу да предложим нашим европским пријатељима да погледају на догађаје из Србије и да чују дискусије које се воде на нашој телевизији. Да поразговарају са обичним људима. И нека се Руси и западњаци сусрећу у Србији. Ако већ засад не могу на другим местима – биће то пријатно искуство и за једне и за друге.

У јеку светског хибридног рата, свету је неопходна истина, само пуна истина, чак и ако је горка и страшна – о томе ко је, како и зашто стварао „империју лажи“, њене нацисте и њене биолабораторије, и зашто они сада принуђују цео свет да плаћа за њихова злодела, а западну Европу гурају у конфликт са Русијом.

А нашим руским пријатељима хоћу да изразим не само солидарност и жељу за што скоријим тријумфом мира, слободе и јединства братских народа, већ и очекивање да се изгради наш заједнички српско-руски конкретни план развоја будуће сарадње, па да не само ми и ви, него и да нико у источној Европи, на Балкану и у свету више не буде жртва споља организованих криминалних ратова!

(Саопштење објављено на интернет презентацији политичке партије Јединствена Русија)

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.