Press "Enter" to skip to content

Владимир Пребирачевић: Дан Русије је победа Србије

Долазак немачког канцелара Oлафа Шолца у Србију након забране прелета авиона министра иностраних послова Руске Федерације, Сергеја Лаврова, требало је да појача утисак „уједињене Европе“ на српско јавно мњење.

Долазак Шолца преко територије Косова, још један је симболичан гест који је претходио његовој отрежњујућој изјави да нема придруживања Европској Унији без признавања независности Косова.

Ово је изговорено од стране канцелара једне од најмоћнијих европских земаља а не од неког другоразредног европарламентарца који је небитан и у својој парохији. Немац је јасан и недвосмислен.

Ипак, одговор председника Александра Вучића био је помало изненађујући за многе код нас. Председник Србије је помало увијено али опет на недвосмислен начин, ставио до знања и Шолцу и свима другима да Србија размишља својом главом и да води рачуна о својим државним и националним интересима.

Увођење санкција Русији није интерес српске привреде, српског народа а ни српске државе у целини. У прилог томе говоди и последње истраживање портала Нова српска политичка мисао, Ђорђа Вукадиновића, које је на одговарајућем узорку показало да се преко 87,2% становништва Србије противи уласку у НАТО, 84,7% становништва Србије противи признању Косова у замену за чланство ЕУ. Интресантан је податак према коме се чак 82,1% грађана Србије противи увођењу санкција Русији!

Ово све јесу параметри који и на унутрашњем и на спољно-политичком плану одређују нашу политику, која би требало да је избалансирана и која не би требало да ставља било кога у повлашћени положај – изузев саме Србије. Покушај притиска Немачке, као нашег највећег пословног партнера, да  се ускладимо са политиком Европске Уније и која нас тера да сами себи пуцамо у главу – у најмању руку је непоштена.

Али пошто поштења у геополитичкој арени нема, а правде још мање, ми због тога нећемо кукати. Али смо зато спреми да подигнемо свој глас и да јасно кажемо: јесте, Немачка је наш највећи економски и привредни партнер, али политички и безбедносни она то није и не може бити.

Наши стратешки партнери на пољу безбедности и политике су свакако Кина и Русија , коју су толико пута до сада доказали да су нам прави савезници.

Интереси нам се поклапају па је тако нешто и логично. Али није логично да се ми повинујемо немачким и британским интересима, јер су управо они усмерени против наших у региону. Немојмо заборавити у којим кухињама се справљају рецепти за готово свакодневне  операције против српског народа.

Ту ни најмање не заборављамо на пословично активне Американце који су најчешћи покретач проблема у региону. Српски народ и Српска православна црква јесу незаобилазна мета вишедимензионалних америчких удара. На десетине различитих невладиних организација које се обилато финансирају са запада, утркује се у невиђеној и несхватљивој сервилности страном фактору, понизно радећи против српских интереса.

У преношењу порука својих газда свакодневно можемо чути приче о „малигном руском утицају“ или о „хибридном рату Русије“ у Србији. Највише их шире они управо они који се обилато наплаћују крвавим новцем управо они сејали канцерогени, осиромашени уранијум по нашим главама 1999. године и који су нам отимали Косово и Метохију.

Срби су данас постали изузетно алергични на овакве појаве, а свакомe ко имало познаје особине српског народа, јасно је да ми нећемо пристајати на било какве уцене и ултиматуме. Нисмо то радили 1914., 1941., ни 1999., па немамо разлога да то чиними ни ове 2022. године.

Сада када Русија напокон креће о директну офанзиву против трулог запада, и то на свим фронтовима, ми Срби смо означени као њихови савезници. Сада се чини да је најважније притиснути Србију да уведе санкције Русији. То ништа неће значити за руску економију, али ће зато значити задовољењу хирова искомплексираних европских политичара. Ми бисмо извесно тонили и економски и морално. Били бисмо убијени у сваком погледу.

Уколико би увели санкције братској Русији, Срби би пристали на то да више не постоје. Српски народ је уз своју руску браћу и на овај Дан државности Русије који се прославља 12. јуна. То је, без сумње, и празник свих нас. Ми Срби знамо да слобода и правда имају своје излазеће сунце на Истоку. На западу се више ништа не рађа.

4 Коментара

 1. Ilic Dusanka Ilic Dusanka

  Dragi nasi Srbi i draga nasa braco Rusi. Nekoliko dana i noci nisam spavala nego visila i pratila dogadjaje na internetu , moleci Boga da nas nas predsednik ne proda tom grubom osvajacu. Strepila sam da nas ne okrene od nase brace Rusa nasih spasioca i nase svetlosti sa istoka . Ja sam presrecna da je Srbija pokazala sta je i sa kim je . Sa ovim vasim tekstom se pokazala sva lepota duse naseg naroda . Zivela Srbija moja otadzbina i moja majka Rusija

 2. Посматрач из бирцуза Посматрач из бирцуза

  Умeсто коментара дао бих цитат коментара са Јутуба који даје један допуњенији поглед на речено
  „Део Руског света је и Српски свет а то је територијално већи део Балкана да не кажем проширена Велика Србија (Србија, Бугарске, Албаније, С. Македоније, ЦГ, БиХ, Хрватска и Румунија).
  ЕУ мангупарија да не кажем хохштаплери су то касно схватили и покушавају да спрече излазак Русије на Јадранско море. Г. Шолц је дошао да саботира афирмацију проширене Велике Србије односно Српског света који је органски део Руског света.
  Налогодавци г.Шолца који је дошао на ноге г. Вучићу покушавају да спасу шта се спасти може. Надајмо се да је г. Вучић већи хохштаплер од хохштаплера г. Шолца који је прва лига ЕУ хохштаплера. Досадашњи рад г. Вучића говори да је учио од врхунских хохштаплера као што су г. Блер, гђа Меркел, г.Макрон, г. Трамп, … тако да је у Београду такмичење у врхунском хохштаплерају. Држимо палчеве нашој хохштаплерској екипи на челу са г. Вучићем.😉😏🙄😱“

  Исходи посете су да је наш хохштаплер у рангу врхунских ЕУ хохштаплера. У неким деловима опримећује се и да смо у благој хохштаплерјској предности што је охрабрујуће.
  Напоран рад ЕУ на унапређењу хохштаплерских капацитета Србије даје резултате на њихову жалост јер су планирали да ту будеми Б лига а оно испадосмо А са тенденцијом да будемо А++.
  🙄😉👍

 3. Анонимни Анонимни

  Браво Александре Вучичу

 4. БАБУШКА СЊЕГУРОЧКА БАБУШКА СЊЕГУРОЧКА

  БРАВО АЛЕКСАНДРЕ, ИПАК СИ ТИ СРПСКО ДЕТЕ!!! ЗАПАМТИТИ И НЕ ЗАБОРАВИТИ!!! НАШИ ХЕРОЈИ СУ СТРАДАЛИ, КОШАРЕ. . . . . А ПО ГРАДОВИМА ДЕЦА, ЉУДИ,НОВИНАРИ И ЦЕЛА ТВ КУЋА БЕШЕ МЕТА Н.А.Т.О. ФАШИСТИМА!!! НЕ ДАЈ СРБИЈУ!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.