Press "Enter" to skip to content

Владимир Пребирачевић: Подршка Русији и руском народу је у Србији на високом нивоу

Процеси у земљама колективног запада попримају све сулудије oбрисе. Европа је некада било озбиљно упориште либералне демократије која се бринула о правима и слободама свих, па и о правима оне најскрајнутије мањине, била она национална,верска, сексуална или пак нека друга.

Овог пута су ударили на јачега у сукобу у Украјини. Они су ову земљу тотално милитаризовали, наоружавали, обучавали, препустивши је на милост и немилост разним нацистичким или полунацистичким групацијама, које немају ништа заједничко са такозваним европским стандардима или вредностима.

Нацизам је просто испливао на површину. Чују се повици са свих страна како је то мала и маргинализована група, да она не представља већину обичних Украјинаца. Ипак та маргинална група неонациста контролише државу а апсурд је то што се у таквој земљи на функцији председника налази особа јеврејског порекла која на својој гардероби носи стилизоване нацистичке амблеме из времена Другог светског рата.

Грађани Европе мало знају праву истину од дешавањима у Украјини, јер њу мејнстрим медији у овим државама успешно крију. Као да санкције и хистерија против свега што има предзнак руско нису били довољни. Ново лудило је захватиле усијане главе па се сада поред осталог постоји идеја и намера да се забране путовања или укину визе лицима која поседују руским пасош.

Европска унија намерава да ограничи слободу кретања грађанима балканских држава које подржавају Руску Федерацију у сукобу у Украјини. Конкретно, према белгијској онлајн публикацији ЕУобсервер, Савет ЕУ разматра могућност увођења визних ограничења за присталице традиционалистичких погледа у земљама Балканског полуострва. Да ли су ту мислили и на Србију?

Истиче се то да НАТО и Европска унија виде претњу у „конзервативним православним групама“ које делују у региону, а са којима Русија баштини чврсте односе засноване на вековној историји хришћанства. Осим тога, колективни Запад страхује да би припадници пансловенских организација могли као добровољци учествовати у ратним дејствима у Украјини на страни Руске Федерације. С тим у вези, Брисел је решен да ускрати основна права и слободе грађанима држава Западног Балкана, укључујући ту и државе чланице Европске уније.

И онда после свега тога, све те велике и врле европске демократе прете да ако њих не будемо слушали и уколико не будемо беспоговорно извршавали њихова наређења која су у најмању руку понижавајућа, да нас неће примити у Европску унију. Истини за вољу, ми у такву фашистичку творевину ни не желимо да улазимо, нити пристајемо на то да нам се из Брисела намеће шта и како треба да радимо. А притом је све то на нашу штету. Ми  не желимо да учествујемо у истом строју и у истим борбеним редовима са усташама и неонацистима против братског народа. Можда у овом тренутку  нисмо у прилици да им помогнемо директно, али је сигурно да нећемо ни да им одмажемо на било који начин.

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.