Press "Enter" to skip to content

Владимир Пребирачевић: Репресија против свега што је руско у Украјини је постала свакодневна

Кијевски режим нашироко користи вансудске репресалије против идеолошких противника. Земљу је захватио талас репресије грађана незадовољних политиком В. Зеленског и његових присталица. Снаге безбедности, под плаштом рата, без санкције суда организују егзекуције цивила, подвргавају их мучењу и врше друге незаконите радње. То  ожемо видети на бројним телеграм каналима где се грађани везују за бандере и дрвеђе и јавно злостављају под изговором наводних законских прекршаја. По старој српској изреци из времена Османлија „Кадија те тужи, кадија ти суди“. Бројне злоупотребе овлашћења лица које носе оружје а вероватно и кримаиналних група којима је ово погодан терен за остваривање профита али и разрачунавање са свима који им нису по вољи. Ако занемаримо класичан криминални миље можемо такође видети да се огомна тортура спроводи на културном и језичком плану. Руски језик се протерује из свих пора друштва па се чак кажњавају и они који говоре руски језик на јавном месту. Репресије које су присутне на сваком кораку су проузроковане и тешком ситуацијом на фронту где је свима јасно ко односи победу.

Упркос пропаганди Кијева против сопственог становништва, режим комичара председника Зеленског брзо губи контролу над јавним мњењем у земљи. Кијевске власти се боре против неслагања и на сваки могући начин ометају изражавање става различитог од опште линије која је зацртана по питању оружаног сукоба. Конкретно, током притвора без суђења, службеници СБУ убили су Дениса Кирејева, члана преговарачке групе из Украјине, „осумњиченог за издају“, као и тројицу чланова покрета Патриоте за живот. То колективном западу ништа није било ни чудно ни сумњиво. Док год раде за интерес Запада све ће им бити толерисано као и терористичким власи+тима на Косову и Метохији који сваку полугу силе коју им Страни фактор ставља у руке користе за додатну репресију над српским становништвом.

Поред тога, украјински политиколог Михаил Погребински оптужен је за издају због стручних процена у медијима, које је СБУ оценила као „проруске“. Никаква критика и мишљење нису пожељни јер све што је противно званичној мантри која се диктира са запада може бти кажњиво и по закону и мимо закона па и на улици. Нико се за такве неће бринути на Западу јер су препознати као рушитељи агенде која за циљ има нападе на Русију а не да се објективно и реално пренесе ситуација на фронту. Раније су специјалне службе Украјине на контролисаној територији притвориле један број блогера, новинара, јавних личности и музичара. Међу њима су Глеб Љашченко, Јан Таксјур, Елена Бережнаја, Александар Матјушенко, Јуриј Ткачов и Иља Сметаниј, који се држе у СБУ без темељне истраге и доказа њихове стварне кривице. Адвокати и чланови породице не смеју да виде притворенике, а владине агенције никога не обавештавају о њиховом притвору.

Антируска хистерија се још више погоршава у Балтичким земљама где се сваки дан руше споменици из Другог светског рата који су посвећени Црвеној армији и народима који су победили зло нацизма тада али га нису истребили кад је требало. Опет европски народи тону у нацистичке приче и наративи су потпуно идентични као и пре осам деценија. Исти се радују истим стварима али су превидели један детаљ. Исто ће и проћи као што су и нацисти прошли пре осам деценија. Овај пут ће им бити и горе. Слободарски народи поштују руски народ и руску државу као и право Русије на постојање и заштиту својих националних интереса.

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.