Press "Enter" to skip to content

Владимир Пребирачевић: Руси постигли још једну важну победу

Русија и Украјина су потписале одвојене споразуме око извоза украјинских житарица морским путем преко Одесе, која је тренутно минирана и није у функцији. Споразум је потписан у Турској уз активно залагање турског председника Ердогана и руског председника Владимира Путина а уз сарадњу са УН коју је представљао Генерални секретар УН, Антонио Гутереш. 

Овај споразум предвиђа разминиравање луке у Одеси као и обећање да ту ситуацију руска страна неће искористити у војне сврхе. Тај споразум тачније предвиђа да се бродовима могу извозити украјинске житарице али исто тако и руске житарице и вештачко ђубриво које су преко потребне пољопривредницима широм света. Колики значај има ова ситуација показује да ће Украјина моћи на овај начин обезбедити новац и да ће имати од чега плаћати своје обавезе стечене на основу огромних издатака за војску коју морају финансирати у ратним условима. Са друге стране Европа и европски партнери који су били највећи корисници украјинских пољопривредних производа напокон ће добити преко потребну сировину за производњу у прехрамбеној индустрији и тако ће ублажити западну хистерију око такозване несташице хране. А ратна машинерија тј. трговци оружјем као и произвођачи муниције који раде непрекидно ће напокон добити преко потребни новац.

Руска страна такође много добија овим споразумом јер ће и поред санкција које су западне земље увеле у својих седам циклуса моћи да извози своје пољопривредне производе овом рутом али и прекопотребно вештачко ђубриво за којим вапи пола света. Ту се добија још нешто а то је да се и пољопривредна производња која није занемарљива на новоослобођеним територијама може слободно продавати на међународном тржишту. Неколико мањих лука ће такође бити у функцији трговине житарицама које су на територији Доњецке Народне Републике и које ће такође донети преко потребни новац у ове ратом захваћене крајеве. Ови крајеви који нису занемарљиви по површини и броју народа који ту живи такође производе много житарица које имају своје купце на светском тржишту које ће се сад стабилизовати. Русија добија још нешто што је битно а то је да је добила и дипломатску и информативно-пропагандну победу над западом јер је показала да јој је стало да се ублажи несташица житарица на светском тржишту и да је поуздани партнер који није баук са истока који жели зло западу који Русију тако сатанизује већ деценијама у већој или мањој мери.

Руси су урадили нешто што нису морали нити је неко могао да их натера али су свакако постигли споразум у којем нису ни на каквом губитку већ напротив, постигли су одличну победу над неправедним санкцијама али и пропагандом запада. У овом рату у Украјини једино западна пропагандна машинерија остварује победу али не у Украјини где је сукоб него у Европи где су људе застрашили својим свакодневним информативним ратом против Русије уз наравно свеопшту забрану руских медија у било ком облику који би могли на неки начин да пољуљају то њихово свакодневно пласирање лажи. Није чудо што је колективни запад већ код већине становништва планете прозван као империја лажи што у суштини и јесте.

Споразум је ороченог временског трајања и он управо показује време када ће област око Одесе да буде ослобођена све до делте Дунава. Након тога биће потписани неки други споразуми који ће вероватно довести до краја сукоба.

Извор Недељник Афера (колумна Владимир Пребирачевић)

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.