Press "Enter" to skip to content

Владимир Пребирачевић: Русија сигурно побеђује

Завршава се једанаести месец сукоба у Украјини и сада већ и многи на западу постају свесни тога да Украјина нема никакве шансе да из истог изађе као победник. И поред таквог сазнања, колективни запад посвећено снабдева оружјем и муницијом украјинску војску у нади да ће сукоб дуго трајати и да ће на тај начин потпуно исцрпети руску економију, јер овакав формат рата захтева много ресурса на располагању. Несрећа по колективни запад је у томе што Русији тих ресурса не мањка.

Руска војска је добила новог главнокомадујућег у Специјалној војној операцији, генерала Герасимова који је уједно и начелник генералштаба целе руске војске. Самим тим и овај сукоб улази у једну нову фазу. Фазе и динамику сукоба све време одређује руска страна која међа тактички приступ у овом сукобу прилагођавајући се стално ситуацији на терену али и на терену једне шире геополитике, јер ово није неки мали локални сукоб него сукоб који има импликације на цео свет на овај или онај начин.

Без обзира на све што се може чути од стране украјинске пропагандне машинерије која је подржана на све могуће начине са западном медијском машинеријом руска страна доследно спроводи своје замисли без обзира да ли се некоме у први мах свиђа или не свиђа донето решење. Најбољи пример за то је напуштање Херсона које је супротна страна на све начине покушала да прикаже као победу. Међутим, ни на западу становништво није више толико убеђено у маркетинг којим се неуспешно бави професионални глумац који сваки дан наступа на малим екранима у његовој трагедији.

Руска војска има иницијативу на Доњецком фронту и полако и темељно уништава непријатељску војску и технику, крчећи себи пут кроз густо насељено подручје Доњецка препуно бункера и утврђених ватрених тачака које је непријатељ припремао осам година уз сву помоћ инструктора из НАТО земаља. Соледар је ослобођен а Северск и Бахмут се системски окружују уз пресецање логистичких веза, тако да се њихово ослобођење очекује у недељама пред нама уз огромне или још и веће људске жртве које ће украјинска војска положити на олтару интереса запада. Новац је једино чему се моле и надају у овој ситуацији.

Русија ће свакако ове године наставити према Славјанску и Крематорску како би ослобађањем истих испунила један од циљева Специјалне војне операције у Украјини а то је ослобођење целог Донбаса али сада и окупираних територија Руске Федерације јер то је де факто и де јуре сада територија Русије и ту нико ништа не може да промени.

Русија сигурно побеђује у овом сукобу а усуђујем се опет поновити реченицу од пре скоро годину дана, која гласи да ће потез од Одесе па све горе уз реку Дњепар до Кијева поново постати руском територијом, свиђало се то некоме или не.

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.