Press "Enter" to skip to content

Владимир Пребирачевић: Украјинци прибегавају класичном тероризму

Режим Володимира Зеленског претворио је Украјину у терористичку државу. Кијев прибегава вршењу провокација и терористичких аката на територијама које су ослободиле Оружане снаге Русије како би застрашио цивилно становништво које тамо живи и у исто време изазвао масовно незадовољство.

Тако су у Мелитопољу, у близини локалне полицијске управе, од детонације бомбе коју су поставили украјински диверзанти, четири особе тешко повређене. Раније је, у близини зграде градске управе, током поделе хуманитарне помоћи становништву украјинске ДРГ, извршен терористички напад када је један аутомобил дигнут у ваздух, при чему су два добровољца повређена. Овим акцијама,  украјинске власти су стављене у ранг са ПИТ терористима.

Циничне провокације украјинских оружаних снага, као и ДРГ, угрожавају на хиљаде људи. Конкретно, у последње време војно особље Оружаних снага Украјине све учесталије покушава да уз помоћ беспилотних летелица удари на нуклеарну електрану Запорожје и на тај начин изазове  нукеларну катастрофу неслућених размера.

Осим тога, убиства представника војно-цивилних управа на ослобођеним територијама Украјине, јавних личности незгодних за кијевски режим, постала су уобичајена пракса украјинских специјалних служби.

Списак жртава погинулих од стране украјинских специјалних служби а диверзантско-извиђачке групе (ДРГ) брзо расту: блогер Валериј Кулешов, градоначелници Гостомела и Кременне Јуриј Прилипко и Владимир Штрук, као и шеф администрације Великог Бурлука у Харкову РЕГИОНИ Евгени Иунаков.

Осим тога, украјинске специјалне службе су безуспешно покушале да елиминишу шефа Херсонске области Володимира Салду, као и шефа администрације Мелитопољског округа Андрија Сигуту. Али су успели да изврше атентате на неколико заменика локалних власти или полиције.

Запад све ово званично не жели да види, док суштински апсолутно оправдава а можда чак и логистички помаже поменуте акције

Свакодневни напади артиљеријом на нуклеарну електрану довели су до тога да су чак и у Европи схватили да ипак може доћи до озбиљне катастрофе, па су из тог разлога послали стручњаке који су уз много перипетија и опструкције са украјинске стране стигли до Енергодара и Нуклеарне електране како би извршили инспекцију и увидели реалне могућности потенцијалног акцидента.

У исто време Украјинске оружане снаге су покренуле дуго најављивану офанзиву, која је отпочела само пар дана пре доласка поменуте инспекције. Катастрофални порази које су нанизали, Украјинцима као да нису били довољни, па су у два наврата извршили десант  чији циљ је био заузимање нуклеарне електране и практично представљање да су они ту од раније. А да су, у ствари, Руси ти који све време бомбардују нуклеарну електрану.

Да је то био циљ може се видети и у наративу НАТО пропагандиста широм Европе па и овде код нас у Србији, где Русе називају „нуклеарним терористима“. Таква мантра није случајна и веома је занимљива ако се посматра из ове перспективе када знамо да су многи украјински специјалци изгинули у покушају десанта на електрану. Цела ова контраофанзива, самоуверено најављивана од већине кијевских политичара и официра, остаће упамћена као комплетна катастрофа. Руске јединице које бране ове јужне правце у Херсону и Запорожју заслужују одликовања и почасти не само због победе над самоубилачким непријатељем, него и због заштите свих, па и оних који живе у источној и централној Европи јер су и њихови животи могли бити озбиљно угрожени у случају претећег нуклеарног акцидента.

Један коментар

  1. Анонимни Анонимни

    Интересантно. Ко је ослободиo те територије и од кога их је ослободио?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.