Press "Enter" to skip to content

Вучић: Ако нeма спремности да се формира ЗСО, не знам шта је смисао

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да не би да много говори пре сусрета са Мирославом Лајчаком.

„Да не маштамо шта ће да буде. Ако није неко спреман да имплементира ЗСО, не знам шта је смисао“, рекао је Вучић и додао да ће се обратити грађанима пре поласка у Охрид.

Поводом америчког инсистирања да Аљбин Курти мора да формира ЗСО, Вучић каже да не може да критикује неког пре него што нешто уради, те да „не може да суди унапред нешто лоше“.

О банкама у Србији

После пропасти америчких банки и повећања референтних камата, каже да је очигледно шта се догодило – да је буквално нестала у року од 24 сата јер је „банка која је била кључна за стартап компаније, која је давала фиксне стопе на велике своте, у турбулентним временима“.

„То је велика криза у САД, верујем да ће њихово министарство радити посвећено да не буде већих проблема и последица. И Риши Сунак се брани, покушава да спасава банкарски сектор и војску. Богзна каква ћемо чуда још да видимо, уосталом, март је месец, биће све теже у свету, као и поларизација“, оценио је Вучић.

„Ми спроводимо стриктну супервизију, нема проблема никаквих, људи могу да буду сигурни у српске банке које раде уз дозволу Народне банке Србије“, објаснио је Вучић.

Београд добија

Поводом отварања индустријског парка белгијске компаније ВГП која послује на територији читаве Европе у близини београдског аеродрома, Вучић је рекао да се надамо да можемо да изградимо економски снажнију и успешнију државу, баш као што је то урадила Чешка.

Додао је да су административне препреке биле брзо превазиђене и да очекује да ћемо имати преко четири милијарде директних страних инвестиција.

„Имаћемо велике плате, чак и за европске услове на Северу земље, али морамо да ојачамо и југ државе, зато је моја молба да дођете у Ниш и јужније“, позвао је он представнике компаније која је дугорочно спремна да остане у Србији.

Очекује у финансијском сектору и економији, где се у последњим годинама одиграло више него последњих деценија, много.

„Бићемо шампиони привлачења директних страних инвестиција, где ће овакви центри имати посебан значај“, додао је Вучић.

Међу присутнима на постављању камена темељца били су присутни су министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, градоначелник Београда Александар Шапић, главни градски архитекта Марко Стојчић.

(Извор РТ Балкан)

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.