Press "Enter" to skip to content

Додик: Народна скупштина РС усваја резолуцију о заштити Срба на КиМ

Предлог резолуције требало би да буде разматран наредне седмице

Председник Републике Српске Милорад Додик најавио је данас да ће у Народној скупштини РС (НСРС) бити усвојена резолуција о заштити Срба на Косову и Метохији.

Како је истакао, већ постоји парламентарна већина за усвајање предлога резолуције о заштити Срба на Косову и територијалном интегритету и суверенитету Србије, пренео је „Кликс“.

Додик је нагласио да ће у тај документ бити уграђена и оцена ситуације на КиМкао и обавезе РС-а у погледу помоћи, а предлог резолуције доћи ће у НСРС, како би и опозиција, медији и сви други учествовали у њеној изради.

„Резолуцију предлаже владајућа коалиција и за њу већ имамо подршку, али смо спремни да прихватимо и друге из опозиције, који желе да буду део тог документа“, рекао је Додик.

Предлог резолуције би требало да буде разматран наредне седмице, а у њему се наводи да „НСРС поздравља право Србије да брани право на опстанак српског народа на Косову уколико се косовски Албанци и њихове власти одлуче за употребу насиља“.

Резолуцијом се још осуђује и кршење људских права Срба, посебно права на живот и имовину, а што, како наводе, нарушавају приштинске власти.

Извор РТ Балкан

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.