Press "Enter" to skip to content

ЕК: Србија да раскине „пакт“ са Евроазијском унијом

Србија ће морати да раскине нови споразум са Евроазијском економском унијом када буде улазила у ЕУ, каже се у Европскoј комисији, а преноси „Еу обзервер“.

„Србија може да уђе у споразуме са другим државама или организацијама пре уласка у ЕУ. Међутим, у контексту преговора у приступању Србија се обавезала да ће се повући из свих билатералних споразума о трговини на дан уласка у ЕУ“, саопштила је Европска Комисија.

С друге стране,  амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Боцан – Харченко  је приликом сусрета са председником Србије Александром Вучићем истакао као ће споразум „ дати нови квалитет будућој сарадњи“ између Србије и Евроазијског блока.

Иначе, Србија и Русија потписале споразум о слободној трговини још 2000. године , а који и данас на снази.Историјске и културне везе Србије и Русије сежу неколико векова у прошлост. Србија која чека на пријем у ЕУ не жели да уђе у НАТО, купује руско наоружање, бојкотује и не прати смернице спољне политике Уније, укључујући и оне које се тичу увођења санкција Русији. Русија је Евроазијску економску унију, у чији састав улазе и Јерменија, Белорусија, Казахстан и Киргистан, формирала 2015. године, како би осујетила политику проширења ЕУ, закључује „ЕУ обзервер“.

(Коришћен извор: „Еу обсервер“, euobserver.com)

2 Коментара

  1. Анонимни Анонимни

    Какве везе имају Јерменија, Белорусије, Казахстан и Киргистан са проширењем ЕУ?

  2. Срба Срба

    Ко још мари за ЕУ, то је пред распадом, Србија не сме да раскине своје везе са Русијом!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.