Press "Enter" to skip to content

Наталија Нарочницка: Срби с надом гледају ка Русији

Наталија Алексејевна Нарочницка, познати руски историчар, боравила је ових дана у Србији а своје утиске и поруке пренела је директно руском лидеру Владимиру Путину. Између осталог, она је рекла да Срби данас са надом гледају на Русију и очекују да у актуелном егзистенцијалном сукобу не пристане на компромис.

„Управо сам допутовала из Србије. Када бисте знали како Срби сада с надом гледају на Русију, како очекују да Русија не скрене са овог пута, да не пристане на компромис, да издржи до краја у овом егзистенцијалном сукобу – сукобу не само око Украјине, већ, као што сте и ви више пута говорили, у судару различитих пројеката будућности човечанства, посебно хришћанског света.

Историја наших противника је без икаквих моралних циљева“, рекла је она Путину на свечаности поводом десетогодишњице оснивања Руског историјског и Руског војно-историјског друштва.

Како је истакла, Русија иде напред, не враћа Средњи век, већ чува традиционалне вредности.

„Преносим вам дивљење српског народа, српских академика, седокосих научника, који су преживели отимање Косова, распад Југославије, све, све, све. Владимире Владимировичу, Срби су ме замолили да вам се дубоко поклоним – знате ли зашто? Рекли су да више нема државе, руководства и лидера са таквом невиђеном националном државном вољом. Молимо се за вас, вашу одлучност, заједно са Србима“, закључила је Нарочницка, која је и инострани члан Српске академије наука и уметности.

(Извор: Спутник)

2 Коментара

  1. Zoran Zoran

    Putin i Rusija su se uhvatili u koštac protiv fašizma.Ta borba mora pobediti kako bi svet ovozemaljski pružio priliku za normalan život svih naroda. ŽIVEO PUTIN NA ČELU RUSIJE,ŽIVELE PROGRESIVNE OVOZEMALJSKE SNAGE.

  2. jugoslav jugoslav

    Zivela Rusija,i ziveo Putin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.