Press "Enter" to skip to content

Раковић: Путин је упутио вишеслојну поруку подршке Москве српским земљама и српском народу

Са састанка председника Русије Владимира Путина и српског члана Председништва БиХ Милорада Додика упућена је вишеслојна порука и подршка Москве српским земљама и српском народу, српском руководству, што Србима даје додатно самопоуздање у сложеним околностима у којим се налазе, рекао је историчар Александар Раковић.

– Путин је дао пуну подршку српском народу и Републици Српској. Састанак са председником Додиком био је суштински важан јер је то додатно оснажило позицију Додика у БиХ, посебно пред предстојеће изборе. Дакле, ова подршка коју је Путин дао може се тумачити и као подршка Додику пред предстојеће изборе – рекао је Раковић за Срну.

Он сматра да је за Србе врло важно да осете да имају подршку Руске Федерације и њеног председника, а да Запад свакако, шта год да Срби учине, неће имати бољи однос према њима.

– Та наводна, дерусификација српског простора у смислу емоција није могућа. Дакле и Западу је познато колико Срби имају позитиван став према Русима и Руси према Србима. То значи да било какво претварања да то није тако нас не би извукло из ситуације коју Запад жели да нам наметне, а то је распарчавање српског простора – рекао је он.

Раковић је додао да, у складу с тим, апсолутно подржава све што је јуче поручено из Москве.

– Имали смо протеклих година велики успон српске националне идеје, који није могао остати непримећен ни у Москви, ни другде и треба у том смислу да наставимо ка успону српске националне идеје.

Србија, Република Српска и Црна Гора треба да буду у једној српској држави. То је праведно решење и легално и легитимно и свако разуман би то похвалио, а не кудио – закључио је Раковић.

Председник Русије Владимир Путин рекао је на састанку са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком јуче у Москви да се нада да ће јачати патриотске снаге у Републици Српској и пожелео му успех на предстојећим изборима уз констатацију да ће то јачати међусобну сарадњу.

(Извор: РТРС)

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.