Press "Enter" to skip to content

Урсула фон дер Лајен: Погинуло више од 100.000 украјинских војника

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен је у свом видео говору објавила смрт више од 100.000 украјинских војника од избијања непријатељстава у Украјини. Овај видео се појавио и на Твитеру али је убрзо и повучен, када се увидело да се ради о податку који није требало да буде јавно објављен.

У пракси то би значило да је број погинулих бар за трећину већи.  Ако европски званичници сами признају 100.000 убијених припадника украјинских оружаних снага сами, ни број рањених није мањи од 250.000 до 300.000 ако се рачуна оквирни ратни просек да на једног мртвог долази у просеку три рањена војника. Велика је вероватноћа да је бројка накнадно умрлих рањеника којима није указана адекватна помоћ доста већа, с обзиром на тренутно хаотично стање које у овом тренутку постоји у Украјини.

Право је питање је да ли је Урула фон дер Лајен овом изјавом хтела да изазове саосећање и емпатију европског континента, међутим, извесно је да је изазвала бес у Кијеву.

Након изјаве Урсуле фон дер Лајен о украјинским губицима огласио се Генералштаб Оружаних снага Украјине. ГШ је саопштио да не може јавно саопштити губитке војске, из разлога што то спада под – војну тајну, наглашава начелник Одељења за односе с јавношћу Оружаних снага Украјине Сеник.

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.