Press "Enter" to skip to content

Вања Вученовић: Зашто је Грета глобалистичка марионета

Прича о правој улози млађане шведске еко активисткиње, Грети Тунберг, вероватно је до сада свима постала јасна. Тешко да више ико може да „прогута“ прича о обичној шеснаестогодишњој девојчици која без моћне залеђине отворено говори о проблемима глобалног екосистема за говорницом Генералне скупштине УН. Аутор ових редова не жели да поверује у такве бесмислице.

Ниједном детету то до сада није пошло за руком. И нико до сада није задобио такав медијски и сваки други простор,  нити такву част. Све делује још невероватније ако се у обзир узме чињеница да поменуте институције зависе директно баш од центара моћи које мала Грета позива на одговорност. Већ на том нивоу искљичује се било каква могућност Гретиног спонтаног или искреног „деловања“. Провидно је и јефтино, госпођице Грета, колико год лажно и усиљено нарицали над судбином савременог човека.

Дакле, малој Швеђанки је дозвољено све оно што другима није. Зато што је Грета „програмирана“ да говори оно што јој други напишу. Уколико будете пажљивије пратили начин на који се изражава, њене покрете тела или мимику лица схватићете зашто користим израз „програмирана“. Грета својом причом о штетности климатских промена, заправо, заступа интересе елите која намерава да приватизује целокупни светски екосистем. А потом, врло вероватно, и да дебело наплаћује коришћење истог. Узимајући новац од свих нас. Новац у виду пореза за  воду коју пијемо, за ваздух који удишемо и за коришћење природе која је услов опстанка људског рода. Иза свега стоји, наравно, велики финансијски интерес.

Зато је ово једна перфидна игра, можда и најпокваренија до сада. Овог пута су моћници превазишли себе. Зарад остваривања своје агенде, мајсторски су у први план истурили једно размажено дете с циљем да нас фасцинира патетичним и срцепарајућим порукама.

Феномен Грета Тунберг значајан је због реализације још једног плана. Мала Грета је пројектована да говори у име обесправљеног човека. Она је наметнута да буде лидер армијама незадовољних. Њен пример би требало да покаже како је у свету потпуне контроле могуће чути и вапијући урлик обичног човека који ће заплашити управљаче најважнијих глобалних процеса. Наравно, све је то привид и обична опсена. Лукава игра унутар игре, виђена већ толико пута до сада. Само крајњи наивци могу себи дозволити такав луксуз да поверују у те приче.

Време ће показати да је Грета лажна и контролисана опозиција Систему који ју је створио како би служила његовој сврси. И искључиво њему. Као и свака лутка, и она ће након „употребе“ бити бачена на сметлиште сличних лутака, а на њено место ће директно са „производне траке“ бити постављена нова. Са неким новим задатком.

Mission News Theme by Compete Themes.