Press "Enter" to skip to content

Владимир Пребирачевић: Русија и надолазећи дани победе

Специјална војна операција Русије на територији Украјине одвија се планираним током. И поред тога, немали  број „наших“ назови аналитичара се упљуваше у намери да нам објасне како је руска интервенција у Украјини осуђена на пропаст. Да је руска војска, замислите, лоше опремљена (?) на измаку снага и да нема капацитета ни за недељу дана ратовања са, како кажу, надмоћном украјинском армијом. Наравно, ништа од  горенаведеног се не остварује.

Ови душебрижници сваки руски потез анализирају као неприкосновени ауторитети у познавању савремене ратне стратегије и тактике, а да поверљиве податке о стању на терену добијају ни мање ни више од министра војног Шојгуа или с друге стране, од неталентованог комичара Володимира Зеленског. Наравно, њихове информације „из поузданих извора“ готово да никада не дају Русији било какве шансе.

Они су спремни за то да сваки догађај окрену против Русије. Они још сулудо верују у то да ће Украјина, захваљујући помоћи у наоружању коју свакодневно добија од Запада, успети да изврши успешну контраофанзиву, па и да у наредним месецима, што да не, ускоро умаршира на Црвени трг у Москви.

А ако мало боље погледате шта све од војне помоћи пристиже Украјини од западних пријатеља, лако ћете увидети да се ради углавном о „израубованим“ комадима оружја које датира из осамдесетих година прошлог века. Наравно, како у животу нема бесплатног ручка, тако ће и ово оружје бити прескупо плаћено, и то крвљу недужних Украјинаца примораних да ратују за туђе западне атлантистичке интересе.

Медији на Западу, у амбијенту потпуне цензуре и блокаде, показују једну лажну паралелну реалност када је реч о војној операцији у Украјини. Није им први пут, и Србија је прошла кроз идентичног топлог медијског зеца. Дуго се припремо терен да се у корену сасече и најмањи покушај објективног информисања о стварним узроцима руско-украјинског сукоба.

Сетите се да су не толико давно, све у складу са европским демократским традицијама брутално угашени многи руски медији који су радили у другим државама, ван Русије. Било је потребно онемогућити сваки покушај информисања који би био различит од званичног наратива водећих медијских могула на Западу. Европа је индиректно увучена у рат у Украјини а да притом није довољно свесна погубних последица са којима ће се врло брзо суочити.

Она се и даље понаша као да је њено двориште потпуно безбедно. Нестајање највеће државе у Европи изазваће несумњиво најсиловитији удар управо на економску и енергетску безбедност Европе. Она полако али сигурно клизи у своју сигурну пропаст, само што то још нико није јавно обзнанио.

Русија је одлучна да иде до краја у погледу испуњења зацртаних ратних циљева у овом вишедимензионалном сукобу са Украјином, тачније, са Западом. И све иде ка том да успе, колико год да сваки њен потез био оспораван. Свет је на прекретници, дошавши до тачке када више нема назад. Сведочимо убрзаном стварању новог светског поретка који више неће бити заснован на искључивој америчкој хегемонији и вођству, што је у свом бриљантном коментару под називом „Рат у Украјини и крах западне хегемоније“ добро препознао наш геополитиколог Вања Вученовић. Нити искључиво на западњачком идеолошком светоназору. Украјина је лакмус папир будућих односа у новом мултиполарном поретку. Стрпљени – спасени.

2 Коментара

  1. Анонимни Анонимни

    Bravo

  2. Анонимни Анонимни

    Very important person!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.