Press "Enter" to skip to content

Брнабић поручила Борељу: Србе видите само кад су на барикадама, никад кад се крше њихова права

Премијерка Србије Ана Брнабић реаговала је на изјаву високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност Ђузепа Бореља да „Срби морају одмах да уклоне барикаде„.

Брнабић је навела да „очигледно Квинта, заједно са високим представником ЕУ Борељом кажу да се барикаде на северу Косова и Метохије морају уклонити јер су нелегалне“.

Занимљиво, нису толико гласни о незаконитости хапшења Срба, нпр. Дејана Пантића, ухапшеног јуче без икаквих доказа, или када косовска полиција крши Бриселски споразум уласком у општине са српском већином на северу наоружане пушкама/дугим цевима. Ти људи на барикадама јасно изражавају своје протесте и то раде мирно. Једини начин да се чују, нажалост, је на барикадама„, написала је Брнабић.

Премијерка Србије је и упитала „јесте ли их чули када им је у јануару ове године одузето право гласа?

Да ли сте их чули пре три месеца када им је Приштина запленила имовину за изградњу нелегалних војних станица? Апсолутно не. Да ли сте их чули 136 пута када су различите српске породице нападнуте само ове године (50 одсто више од доласка Куртија на власт у Приштини)? Не. Пазите само када су на барикадама. Барикаде не само да показују своје незадовољство и очај, а ту су не само зато што су им угрожена основна људска права, већ‌ штите и Бриселски споразум који сте потписали и чије спровођење ЕУ треба да гарантује. Дакле, да, помозите Куртију да уклони барикаде и заједно са њим ћете уклонити све што је остало од вашег ауторитета и кредибилитета„, написала је Ана Брнабић.

(Извор РТ БАлкан)

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.