Press "Enter" to skip to content

Дејан Дамњановић: Српски витез Братислав Живковић рањен у Украјини

Ветеран 63. падобранске бригаде, четнички командант, витез и један од официра Сувереног Војног Витешког Реда Змаја (под покровитељством ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића), капетан Штурмовика Гвардијског батаљона, јуришни одред Гардијског батаљона) Оружаних снага Руске Федерације недавно је пребачен у болницу у Москви након рањавања на ратишту у Украјини.

Одмах после рањавања гелерима током минобацачког напада на његову јединицу, он је оперисан у Горловки да би након пар дана, због озбиљности повреда, био пребачен у Москву. Господин Живковић је одмах по добијању руског држављанства, од самог почетка специјалне војне операције као добровољац узео учешће у војном сукобу у Украјини а ово је четврто његово рањавање. Имајући у виду озбиљност повреде, процес опоравка ће трајати око осам месеци.

До рањавања је дошло приликом заузимања села Мајорск код Горловке у које је јединица господина Живковића ушла прва. Заузевши прву улицу, у непосредној близини испред њега дошло је до удара мине због чега је дошло до тешког рањавања у пределу потколенице. Крвљу овог српског витеза још једном је крштена руска земља.

Специјално за интернет магазин Српска аналитика

Братислав Живковић у болници у Москви

2 Коментара

  1. Сремац Сремац

    Свака част србском витезу Братиславу, желим му успешан и брз опоравак.

  2. Rade Rade

    Neka su ti srećne rane junače !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.