Press "Enter" to skip to content

Вања Вученовић: Како то замишља мали Шолц

Шта год ко мислио о Србији, не може се тек тако доћи у ову нашу напаћену земљу у дрској намери да јој се било шта нареди. Ипак, тако нешто је, колико још јуче, покушаo „новопечени“ немачки канцелар, Олаф Шолц. Он је, ваљда, следећи славну традицију својих предака из 1941. године „умарширао“ у Београд са својим нон-пејпер ултиматумима.

Од независног Косова, преко „обуздавања“ Милета Додика, па све до увођења санкција Русији, све нам је то лепо упаковао па испоручио господин Олаф, умишљајући да је, у најмању руку, Медлин Олбрајт, а да је ово тамо нека 1999. година.

Нити је ово 1999. година, нити сте ви, господине Олаф „габаритни“ као горепоменута „дама“ (покој јој души!), да би се ваша реч, из било ког разлога, морала слушати.  Молим вас да ту дозу германске надмености и дрскости сачувате за ваше „страдалне“ пријатеље у Украјини, којима успут толико желите да помогнете да не бисте најрадије да их не видите у ЕУ до тамо неке далеке 2035. године.

А они, лојални и одани као пси, у ишчекивању понеке мрвe са ваше раскошне ЕУ трпезе, гурнути су да туку се зарад ваших рачуна и интереса са несразмерно јачом Русијом.

Ми вас нећемо слушати, господине Шолц. Бар док не промените тон којим се обраћате Србији и српском народу. А неће вас слушати, будите уверени у то, ни „незгодни“ Милорад Додик, као што не жели да чује вашег земљака Кристијана Шмита. Да вам помогнем, то је онај што би највише волео да Република Српска уопште и не постоји.

И да, поштовани господине Шолц. Дајте, осврните се мало око себе и боље отворите очи. Свет у коме сте палили и жарили се неумитно мења и ишчезава, а ви се овде „правите тоша“. Да ли размишљате о томе како ћете пред Владимира Владимировича. Да ли ћете и њему испостављати сличне ултиматуме?

Један коментар

  1. Nena Nena

    Reciprocitet je jedini način da silnici shvate da „ničija nije gorela do zore“. U tom smislu, hvala autoru što se „drznuo“ da u ime svih Srba podseti Solca da nije vreme za ultimatume jer samo kap fali da prelije čašu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.