Press "Enter" to skip to content

Вања Вученовић: Темељни уговор као брана „монтенегринском идентитету“

Влада Црне Горе и Српска Православна Црква су након месеци неспоразума и опструкција смогле довољно снаге да потпишу Темељни уговор. Ово је нова ера у духовној и геополитичкој консолидацији Црне Горе која српском народу у овој земљи даје наду за неко боље сутра. 

Овај историјски споразум је, засигурно, бар на тренутак, успорио и осујетио реализацију планова западних центара моћи, који већ деценијама, уз помоћ клијентелистичких политичких гарнитура у Црној Гори спроводе својеврсни духовни и етноинжењеринг над, пре свега, српским народом.

Тај злокобни експеримент, усмерен на трајну и неповратну измену идентитетског и духовног кода Црне Горе, требало је да од ове земље створи „нову-стару (црвену) Хрватску“, која би свој идентитет и посебност градила на бескомпромисној идеологији и политици нескривеног антисрпства и негирању неспорно српске и православне традиције Црне Горе.

Засигурно је то да данас отпочиње једна нова ера, а Темељни уговор свакако пружа основу за будући опрезни оптимизам. На слову Темељног уговора, потребно је у времену које долази радити на проактивној „демонтегринизацији“ Црне Горе, у циљу да ова земља поново постала слободна за све људе који живе у њој. Па коначно и за нас, Србе. Ипак, требало би озбиљно рачунати са тим да ће борба за слободу која тек предстоји бити све, само не лака.

Још нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Mission News Theme by Compete Themes.