Press "Enter" to skip to content

Вања Вученовић: Проваљен си, Орвеле!

Сви ми који готово пуне две деценије студиозно и аналитички проучавамо свет који нас окружује, добро знамо шта сте нам све ‘паковали’ у Орвеловим и Хакслијевим књигама. Знамо да они нису били ништа друго до ваших агената од утицаја, а да је оно што су писали, заправо, ваш кодирани рукопис и ваш План којим сте се деценијама кезили у лице слободном човечанству. И сада га почесте нескривено спроводити у дело.

Да, ви сте они који производе вирусе и болести, они који изазивају кризе, па потом нуде решења за исте, ви сте ти који дисциплинујете народе, па нас на крају све исмевате. Тај и такав експеримент траје безмало читав 20. век. Осладило вам се, наравно, како и не би, јер сво ово време не наиђосте на озбиљнији отпор, па сте са својом перверзном навиком изазивања глобалних криза наставили и у 21. веку. Руку на срце, све ово, што се дешава у овим данима, ви сте нама благовремено најавили.

Људи слабо читају и мало их шта и интересује. То је тај проклети усуд савременог конзумерског света ког сте ви моделирали по свом укусу. Било вам је негде јасно, добро сте предвидели, да ће она чувена девиза из ‘Великог инквизитора’ Фјодора М. Достојевског: ‘Учини нас својим робовима, само нас нахрани’, постати главном животном филозофијом савременог човека. То је почетак краја човека, али је то у исто време, признајем, и ваша највећа победа. Тако сте освојили свет, или макар његову већину, сводећи човека на двоношца који је вођен искључиво потребама гузице и стомака.

И знате шта… преживеће Србија. Као држава и народ смо спремно и сада, као и толико пута кроз историју, дочекали све ово што сте обрушили на нас. А то што не подижемо глас, то никако не значи да смо се повукли. Или да вас се бојимо. То је само знак да сте проваљени и да се не ‘пецамо’ баш на све ваше трикове. Негде у сенци, збијамо редове, сакупљамо потребну снагу и радимо ‘свој посао’. А до обрачуна ће доћи, пре или касније. То више није ни упитно. Дубока држава ће пре или касније постати плитка. Или ће се ова несрећна планета, коју данас познајемо, бесповратно са свима вама удавити. Трећи пут, напросто, не постоји. Пријатно вам било, господо са врха глобалног Олимпа, и…опростите ми за ћирилицу, ако можете. И ако не можете, разумећу, јер ми је ћирилица била намера, пошто вас она посебно ужасава и боли. Поздравите ми Орвела и пренесите му да у пркосној Србији постоје они који су га одавно -„провалили“.

Mission News Theme by Compete Themes.